Október 1-jén negyedszerre rendezte meg a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az 5 tengelyen – biztos kézzel elnevezésű tehergépkocsi-vezető verseny országos döntőjét.
Hirdetés:

Zsámbékon a Driving Camp vezetéstechnikai központ adott otthont október elején a NiT Hungary életében  immár hagyományosnak mondható rendezvénynek. Az országos megmérettetés célja, hogy felhívja a szakma, illetve a közvélemény figyelmét a közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra fontosságára, illetve a hivatásos tehergépkocsi-vezetők kulcsfontosságú szerepére a hatékony és biztonságos árufuvarozásban. Az országszerte tartott elődöntőkre idén több női teherautó-sofőr is jelentkezett, ám az országos döntőbe jutott tíz legjobb pilóta mind az erősebb nemet képviselte. A versenyszámok sorában pedig a szokásos manőverezési, vezetéstechnikai, rakományrögzítési, elsősegélynyújtási és elméleti szabályismereti feladatok mellett újdonságként szerepelt a hólánc felszerelése, illetve a raktérben elbújt illetéktelen személy megkeresése. Ez utóbbi a Bárándi Attilát ért támadás kapcsán került be a programba, sőt, a Segítőkéz Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dittel Gábor a rendezvényen ünnepélyes keretek között gyorssegélyt nyújtott át bántalmazott kollégájának.
Az 5 tengelyen – biztos kézzel verseny növekvő népszerűségét és sikerét jól mutatja, hogy idén 350-en, vagyis közel kétszer annyian jelentkeztek a megmérettetésre, mint tavaly. Közülük az elődöntők, majd a döntő során Könczöl András került ki győztesként, aki három évvel ezelőtt szintén megnyerte ezt a versenyt, így már két Best Truck Driver Hungary feliratú hobbi-rendszámtábla díszeleghet autójának szélvédője mögött. A Vere Gestum Kft. 36 éves munkatársa kilenc éve dolgozik a szakmában, és elsősorban belföldi fuvarfeladatokat végez nyerges szerelvénnyel. András mindig is vonzódott a vezetés iránt, számára a munkája egyben a hobbija is. Habár idén már negyedszerre indult ezen a versenyen, még mindig tartogatott kihívásokat számára a döntő, elsősorban a nemzetközi szabályokat illetően.
A támogatók sorában idén a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. is feltűnt, amely a függönyponyvás félpótkocsikat biztosította a Pappas Auto Magyarország Kft. Mercedes-Benz Actros 1845 nyerges vontatói mögé.

 -

Könczöl András három évvel ezelőtt szintén megnyerte ezt a versenyt, így már két Best Truck Driver Hungary feliratú hobbi-rendszámtábla díszeleghet autójának szélvédője mögött