Milyen csodálatos, amikor egy Mercedes-Benz Unimog dolgozik! A különleges, közúton és vasúti síneken egyaránt közlekedni képes járműveket most Te is megcsodálhatod, és ezzel a mai produktivitásodat veszélybe sodorhatod.
Hirdetés:

Nem mindennapi járművekkel bővült a MÁV flottája. Ahogy mi is beszámoltunk róla korábban, ezúttal nem vasúti utasszállító kocsikat szerzett be a vállalat, hanem a pályafenntartáshoz és -karbantartáshoz szükséges gépjárműveket. Nyilvánvaló, hogy ezek sokkal érdekesebbek számunkra, mint a különböző motorvonatok.
A járművek igazi mindenes munkagépek, amelyek egész évben az adott évszaknak megfelelő szezonális feladatokra foghatók be, hiszen számtalan funkciót képesek ellátni felszereléseiknek köszönhetően. Az Unimogokhoz többek között emelőkosár, daru, síncsiszoló, kaszálógép, permetező és még hómaró is tartozik. A különféle felszerelhető eszközök a vasúti infrastruktúrához kapcsolódó műveletek széles körének elvégzését teszik lehetővé, beleértve a felsővezetékek karbantartását, az űrszelvény megőrzését (gyk.: a pálya mentén lévő ágak levágását), a pályaágyban történő gyomirtást, illetve télen a hómentesítést.
A Mercedes-Benz Unimog sínautókat a Mercedes-Benz tehergépkocsikból jól ismert Euro VI minősítésű, soros, hathengeres, OM 934 LA jelzésű, 231 lóerős motor hajtja. A vasúti és közúti alkalmazás közötti váltás pár perc alatt végrehajtható. Ehhez nincs másra szükség, csak egy sík területre. Közúton, csakúgy mint bármely más nehéz-tehergépkocsi, az Unimogok is 89 kilométer/órás sebességkorlátozóval haladhatnak.

Azonban elég ennyi bevezető, nézzétek inkább meg, milyen csodabogarak ezek. A film végén a lejátszás gombja helyén megjelenő újrajátszás gomb megkönnyíti, hogy megnézd mégegyszer. Nem ítélkezünk, megértjük, ha Ti sem bírtok betelni az Unimogokkal.