Vérpezsdítő haszongépjármű? Az új Mercedes-Benz Sprinterre illik majd ez a jelző az első vázlat alapján.
Hirdetés:

Egyelőre csak a fent látható skiccen kaptunk ízelítőt abból, hogyan néz majd ki az új Sprinter, habár már a Vision Van tanulmányautó is betekintést engedett a Mercedes-Benz furgonok jövőjébe. A Sprinterről készült vázlat azonban egy egészen sportos dizájnú áruszállítót vetít előre. A hátranyúló fényszórók és az AMG modellekre emlékeztető lökhárító azonnal beindítja az ember fantáziáját! Természetesen azon kívül, hogy az új Sprinter célba veszi az emberek szívét, és az érzelmekre próbál hatni, az észérvek terén is csábító szeretne maradni. A legmodernebb asszisztensrendszereket kapja majd meg, valamint az új hálózatba kapcsolási szolgáltatásokkal és telematikai rendszerrel hatalmas előrelépést nyújthat a jármű- és flottakezelés terén. Továbbá az ígéretek szerint az új Sprinter pontosabban konfigurálhatóvá válik, így könnyebben szabhatják az egyéni szállítási követelményekhez az ügyfelek. Viszont az autó bemutatására 2018 első feléig várnunk kell. Először Európában kerül a márkakereskedésekbe, és utána következhet a többi piac.
Németország után az USA a Sprinter második legnagyobb piaca, ahol az új North Charlestone-i összeszerelő üzem jelentősen csökkenti majd a szállítási határidőket az észak-amerikai piacon. A Sprintereket ugyanis Németországból hajózzák be, ám a szigorú vámszabályok miatt egy időigényes folyamattal először szétszerelik őket, aztán újra összerakják. A gyártás természetesen továbbra is a németországi gyárakban folyik majd Düsseldorfban és Ludwigsfeldében.
A Sprinterből 1995-ös bemutatása óta 3,3 millió darabot adtak el 130 országban szerte a világon. A Mercedes-Benz kishaszonjárművei között így a Sprinter számít a legsikeresebb típusnak. Idén eladási rekordot döntött az első félévben 96 200 darabbal. Tavaly 95 100 darabot adtak el ugyanennyi idő alatt.