Nem sok idejük maradt a pihenésre a csapatoknak, hiszen a hungaroringi futamok után mindössze egy héttel már a csehországi Most pályáján versenyeztek a Kamion Európa-bajnokság résztvevői. A cseh verseny átrendezte a pilóták pontsorrendjét.
Hirdetés:

Ezúttal a csehországi Most adott otthont az idei versenyszezon immár hatodik hétvégéjének. A helyi szurkolók izgatottan várták a futamokat, hiszen a cseh Adam Lacko fölényesen, közel hatvanpontos előnnyel vágott neki a viadalnak, amit meg is tartott. De nézzük sorban a történéseket!
A szombat délutáni első futamot rajt-cél győzelemmel zárta a tavalyi címvédő Jochen Hahn, aki ezzel a szezon negyedik győzelmét szerezte meg. Kiss Norbi egészen az ötödik körig szorosan a nyomában, a második helyen haladt, úgy tűnt, hogy a Mercedes-Benz kamionnak jót tett a motorcsere, ám ekkor Adam Lacko megelőzte.  A futam végeredménye is ez volt, hiába küzdött a helyiek kedvence, hogy a dobogó aranyszínű fokát szerezze meg, végül Hahn sokéves versenytapasztalatának köszönhetően a német pilóta győzött.

 -

Kiss Norbi a hétvége első futamán rögtön dobogós helyen zárt, később azonban elpártolt mellőle a szerencse

A délutáni futamon aztán brit győzelem született, Ryan Smith az idei első győzelmét aratta a csehországi pályán. Ahogy a verseny után bevallotta, élete legnehezebb futama volt, hiszen Steffi Halm és MAN versenygépe mindvégig szorosan a nyomában robogott, végül mindössze 0,6 másodperc választotta el egymástól a kockás zászló alatt a két versenygépet. Kiss Norbi mellől elpárolt a szerencse. A fordított rajtsorrendnek és az előző futam harmadik helyének köszönhetően hátulról indult, és hiába sikerült előrébb kerülnie, a futam kétharmadánál ugyanis fel kellett adnia versenyt. Mint kiderült, a kormányzás ment tönkre. A harmadik helyen Sascha Lenz végzett.

 -

A tavalyi év bajnoka, Jochen Hahn és IVECO versenygépe egy első és egy második hellyel zárta a hétvégét, az összetettben jelenleg a második helyről várja a folytatást

A vasárnapi első futam hozta meg a cseh szurkolók nagy örömét, ugyanis Adam Lacko és Freightliner kamionja a pole-pozícióból indulva megszerezte a győzelmet, amely egyúttal az idei szezon tizedik győzelmét jelentette neki. Hiába támadta folyamatosan a második helyen autózó Hahn, és próbálta minduntalan megelőzni, a cseh versenyző nem hagyta magát, így a tavalyi bajnokot a második helyen intette le a kockás zászló. Az őket követő hármas csoport komoly csatákat vívott egymással, végül Antonio Albacete elszakadva bebiztosította magának a harmadik helyet. Kiss Norbi Steffi Halm mögött az ötödik helyen végzett.

 -

A monstrumok számára a versenypálya aszfaltcsíkja nemegyszer szűkösnek bizonyul

A vasárnapi második futam fordított rajtrácsának köszönhetően egy új, de tehetséges versenyző, a brit Shane Brereton és MAN kamionja indult az első helyről és kívülről nézve sima rajt-cél győzelmet aratott. A futam utáni nyilatkozata szerint ez volt „élete versenye”, ugyanis a mögötte kialakuló harcból látta, hogy ez a győzelem most már csak rajta és azon múlik, hogy ne kövessen el semmilyen hibát. A második helyért nem kevesebb mint nyolc versenyző küzdött, izgalmas pillanatokat szerezve ezzel egyrészt a nézőknek, másrészt egymásnak. A rajt után egyből hatalmas csatának lehettek tanúi a nézők, hiszen David Vrsecky és Sascha Lenz küzdött a második helyért, amiből egy kisebb koccanást követően Vrsecky jött ki fölényesen, míg Lenz visszaesett az ötödik helyre Steffi Halm és Kiss Norbi mögé. A futam végső sorrendje is ez maradt végül, amelyben David Vrsecky nagy örömöt szerzett a cseh rajongóknak, ráadásul ezzel a szezonban az eddigi legjobb eredményét érte el.

A cseh versenyhétvége átrendezte a ponttáblázatot, méghozzá a magyar rajongók számára kedvezőtlen módon. Adam Lacko az összetettben tovább növelte előnyét, immár 278 ponttal áll az élen. Őt hatvan ponttal lemaradva a tavalyi bajnok, Jochen Hahn követi IVECO versenygépével, majd szorosan mögötte áll Steffi Halm és a negyedik helyen Kiss Norbert. Az ősz sűrűnek ígérkezik, hiszen a következő futamokat két hét múlva Belgiumban rendezik meg, amit még kettő további versenyhétvége követ ebben az évben. 

 

Ranglista a hatodik versenyhétvége után, 2017
PozícióNévKamionNemzetiségPontszám
1Adam LackoFreightlinercseh278
2Jochen HahnIVECOnémet218
3Stephanie HalmMANnémet209
4Kiss NorbertMercedes-Benzmagyar201
5Antonio AlbaceteMANspanyol157
6Sascha LenzMANnémet113
7Gerd KörberIVECOnémet94
8David VrseckyFreightlinercseh73
9José RodriguesMANportugál44
10André KursimMercedes-Benznémet43