Tavaly az IAA haszonjármű-kiállításon tartotta világpremierjét az MAN kishaszonjárműve, a TGE, Lengyelországban pedig már elindult a típus sorozatgyártása. Ünnepélyes keretek között elhagyta a gyártósort az első MAN TGE
Hirdetés:

Wrześniában április elején megkezdődött az MAN TGE sorozatgyártása, ez a típus a menetpróbán is meggyőző új generációs Volkswagen Crafter ikertestvére. Elmúlt már a Mercedes-Benzzel együtt töltött évek emléke, tudjuk, hogy manapság új társ oldalán mutatkozik a Crafter, orrán MAN emblémával. Érdemi különbséget kár is keresni az ikrek között, hiszen valójában csak a hűtőmaszk és a kormánykerék középső borítása eltérő a két típus között, amelyek a 2017-es Év Kishaszonjárműve díjat is elnyerték.

 -

A 01 végű alvázszámmal elkészült első példány egy ezüstszínű MAN TGE

Az internetes vásárlás terjedéséből adódó kiscsomagos szállítási igény növekedésével egyre keresettebbek a Crafter méretű furgonok, és ebben a méretosztályban az MAN eddig nem kínált megoldást ügyfeleinek. Mostantól viszont itt a TGE, amely már három tonna össztömegtől rendelkezésre áll, így B kategóriás jogosítvánnyal is vezethető. Így új ügyfélkört szólíthat meg a márka, illetve lefelé kiszélesített termékkínálattal szolgálhatja ki jelenlegi partnereit. A flottavásárlóknak ugyanis előnyös lehet, ha kis- és nagyhaszonjárműveiket is ugyanattól a márkától szerezhetik be, illetve ugyanoda vihetik szervizbe.

 -

Végső ellenőrzésen az új MAN TGE első példányai a lengyelországi gyárban

A Crafterrel közös gyártósoron, Lengyelországban készülő TGE-ből évente húszezer példány értékesítését tervezi az MAN. A 01 végződésű alvázszámmal elkészült első sorozatgyártású MAN TGE egy rövid tengelytávú, magastetős kivitel. A hat méter hosszúságú modell 10,7 köbméteres rakteret kínál, és kétliteres, 140 lóerős dízelmotor mozgatja. Az ünnepi példány az MAN müncheni gyárában dolgozik majd. Az MAN TGE várhatóan jövő év elejétől rendelhető itthon, és legkésőbb jövő tavaszig hazánkba is megérkezik.