Belváros, vidék vagy külföld? Buszjárattal mindegyik célállomás elérhető. Sőt, Japánban már a versenypályák kellős közepe is!
Hirdetés:

Világszerte fő a feje az autóverseny-sorozatok szervezőinek, hogyan emeljék a műsor színvonalát. Mit találjanak ki, hogy még közelebb kerülhessenek a rajongók imádott sportágukhoz? Az egy dolog, hogy szabadon járhatnak-kelhetnek a paddock területén, bekukkanthatnak a garázsokba vagy épp bármikor összefuthatnak a versenyzőkkel egy pacsi erejéig. Ezt már ma is tudják a nézői igényekkel legalább picit is törődő szériák, ám Japánban rájöttek, hogyan lehet tovább fokozni az élményt.

 -

Hino S’elega buszokkal viszik körbe a pályán a kalandvágyókat. A Hino Motors a Toyota egyik leányvállalata

Furcsa belegondolni, hogy Európában vagy Amerikában miért nem terjedt még el a „pályabuszozás”, ugyanis Japánban már több mint tíz éve kibuszozhatnak a pályára a nézők… Miközben a versenyautók is ott száguldanak! Hát ennél közelebb már tényleg nem juthatnak a tűzhöz! Fantasztikus élmény lehet, ahogy az afrikai szavannákon a nagyvadak között döcögő turisták módjára, a japán pályákon a bömbölő versenyautók között gurulnak. Kinéz az ember balra, ahol épp egy Nissan GT-R versenyautó érkezik füstölő gumikkal a féktávon. Átnéz jobbra, ahol meg egy veterán Datsun versenygép előzi a buszt. Ha szabad kérnünk, akkor ilyet a Hungaroringen is szeretnénk látni! Most viszont a NISMO TV mutatja be nekünk az élményt a Fuji versenypályán.