November 24-én az etyeki Korda Filmstúdióban ért véget az MAN nemzetközi road show-ja, amely közel két hónap alatt 11 országban vendégeskedett. A rendezvény keretében az ügyfelek11 különleges gyári bemutatójárművel ismerkedhettek meg.
Hirdetés:

Számos érdeklődött vonzott november végén az MAN road show etyeki Korda Filmstúdióban megrendezett magyarországi állomása. Az ügyfelek most személyesen is találkozhattak a TG-család újdonságaival, amelyeket korábban már részletesen bemutattunk. A vendégek a TGL 8.220 duplafülkés tűzoltóautótól a TGM 18.290 hűtődobozos autón és a TGS 32.420 8×4-es betonkeverőn, TGS 26.500 6×2-es rönkszállítón, illetve TGS 33.580 6×4-es nyerges vontatón keresztül a TGX 18.640 PerformanceLine korlátozott példányszámú csúcsmodellig számos tehergépkocsit vezethettek a filmgyár területén. Még azt a TGX 18.500 XLX EfficientLine 3 nyerges szerelvényt is, amellyel nyáron egy több ezer kilométeres, a TÜV által hitelesített közúti tüzelőanyag-fogyasztási tesztet végeztek, és az új modell 6,5 százalékkal kisebb átlagfogyasztást ért el, mint a vele együtt haladó elődje. Ezenkívül egy TGX 41.640 8×4-es nehézvontatót, illetve egy TGS 35.500 8×2-es darus-platós tehergépkocsit is megtekinthettek. A tereppályán pedig kipróbálhattak egy TGS 35.500 8×4-es, tridemtengelyes billencs és egy TGS 18.360 4×4-es, sószóró felépítménnyel ellátott teherautót.

 -

A vendégek a tereppályán kipróbálhattak egy TGS 35.500 8×4-es, tridemtengelyes billencs és egy TGS 18.360 4×4-es, sószóró felépítménnyel ellátott teherautót

Mindemellett a vendégek a szakmai előadásokon tájékozódhattak az MAN aktuális szolgáltatáskínálatáról, amelynek új eleme az MAN AssistanceCard bankkártya. Ennek lényege, hogy a gépkocsivezetőnél lévő kártyára egyetlen telefonhívást követően egy percen belül tetszőleges összeg feltölthető, aki így váratlan helyzetben könnyedén rendezhet egy javítási, illetve mentési költséget, helyszíni bírságot vagy akár szállodai számlát. A felhasználatlan pénzösszeg pedig 24 órán belül visszakerül arra a számlára, amelyről feltöltötték a kártyát, így ez egy nagyon biztonságos, kényelmes és praktikus szolgáltatás. Végül, de nem utolsósorban az ügyfelek megismerkedhettek az MAN vadonatúj digitális megoldásával, az egyedülálló RIO-val, amely nyílt forráskódú, felhőalapú „operációs rendszerként” az ellátási lánc összes szereplőjét összekapcsolja a feladóktól a szállítmányozókon és a fuvarozókon át a címzettekig. Ezáltal minden eddiginél jobban elősegíti a logisztika hatékonyságának és átláthatóságának fokozását, illetve környezeti terhelésének csökkentését. Sőt, a fuvarozóvállalatok üzletmenetét is nyereségesebbé teszi. Az érdeklődők tehát valóban számos izgalmas újdonsággal találkozhattak az MAN 2016-os road show-ján.

 -

A TGX 18.640 PerformanceLine korlátozott példányszámú csúcsmodell is részt vett az eseményen