Hirdetés:

Hosszú hónapok óta szolgál hűségesen a legelső német gyártású üzemanyagcellás teherautóban a Voith Electrical Drive System (VEDS) hajtáslánc HD változata.

A 16 tonna össztömegű és 24 tonna szerelvény-össztömegű Paul Hydrogen Power Truck (PH2P) teherautót egy Mercedes-Benz Atego 1523 L 4×2 átalakításával keltette életre a Paul Nutzfahrzeuge. A cég nem kezdő e téren, hiszen a különleges rendeltetésű, speciális haszonjárművek európai piacvezetőjének számítanak. A nyolcvan kilowattos Toyota üzemanyagcella, valamint a két, hatvan kilowattórás akkumulátorcsomag együttműködve táplálja a 310 kilowatt tartós és 410 kilowatt csúcsteljesítményre képes Voith VEDS HD hajtásláncot. A PH2P legfeljebb harminc kilogramm hidrogént vihet magával, amivel a nap végére 450 kilométeres megtett távolságot jegyezhet fel az akkurátus digitális menetíró.

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó
Motorsport

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó

Ahogy a krétás mancsú kétlábúaknak, úgy a négykerekűek számára is tartanak hegymászó versenyt. A Ford tavaly egy SuperVan 4.2 hiperfurgonnal állt rajthoz a legendás Pikes Peak felfutón, az ideire pedig egy szintén elektromos pickuppal készülnek.

Volvo FH16: A világ tetején
Teszt

Volvo FH16: A világ tetején

Elektromos hajtás, üzemanyagcella, bioüzemanyag, a nagy kavalkádban a Volvo Trucks szakembereinek még arra is jutott figyelme, hogy visszahódítsák a legerősebb dízelmotor címét. Az új király a D17 erőforrás 780 lóerővel.

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat
Bemutató

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat

Alaposan megújult és egyben kiteljesedett a Toyota kishaszonjárművek európai kínálata. A ráncfelvarrást kapott Proace City és Proace, valamint a hibridesített Hilux mellett ugyanis új típusként megjelent a legnagyobb kategóriát képviselő Proace Max.

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!