Hirdetés:

Úgy döntött a Scania Hungária Kft. vezetése, hogy a fennálló járványhelyzetre való tekintettel későbbre halasztja a Scania Co2ntrol Cup 2020 nevű járművezetés-hatékonysági verseny kezdési időpontját.

Azért döntöttek a verseny elhalasztása mellett a szervezők, mert nem szeretnék, hogy hátrányba kerüljenek azok a gépkocsivezetők, akik a koronavírus-járvány ideje alatt nem tudják teljes mértékben vagy a korábban megszokott feltételek, illetve körülmények között végezni a munkájukat. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy kitolódik a regisztrációs időszak is. Amikor a járványhelyzet véget ér és a kijárási, illetve egyéb korlátozások megszűnnek, a szervezők a verseny kezdésének dátumát időben, előre bejelentik majd. A korábban megszokott módon a vezetési hatékonyságot ezúttal is közvetlenül a Scania Flottamenedzsment-rendszerből kinyert adatok alapján értékelik, így a járművezetőknek nem kell mást tenniük, mint a mindennapos munkájukat végezni, persze a lehető legjobb teljesítményt nyújtva. A megmérettetés három hónapja alatt kiértékelik többek között a Scania Járművezető-támogatás (SDS) adatait, a szállítási teljesítményt, az alapjárati használatot és a tüzelőanyag-fogyasztást. Minden benevezett gépkocsivezetőnek havonta legalább ötezer kilométert kell megtennie. A havonta kihirdetett győztesek 150 euró értékű Scania Truck Gear vásárlási utalványt kapnak, az abszolút első három helyezett pedig ellátogathat a Scania svédországi gyárába. További tájékoztatás és a jelentkezési lap a www.scaniacontrolcup.hu weboldalon található.

A 2018-as Scania Co2ntrol Cup verseny magyarországi első három helyezettje ajándékutazást nyert Svédországba, ahol meglátogathatták a Scania södertäljei központját, illetve stockholmi városnézésen vehettek részt