Minden szempontból komolyan kell venni, ha figyelmeztetést ad ki a rendőrség a szélsőséges időjárás miatt – még a leállósávban is!
Hirdetés:

Drámai videofelvételt tett közzé az amerikai egyesült államok egyik rendősége annak érdekében, hogy kedvét szegje azoknak a gépkocsivezetőknek, akik fittyet hánynak a közúti figyelmeztetésekre még szélsőséges időjárás esetén is.

A videón látható baleset február elején történt a Vapiti-hegy (Elk Mountain) közelében, az I-80-as sztrádán Wyoming államban. Három állami közlekedésrendész látta el éppen feladatát egy korábbi baleset helyszínén, emiatt szerencsére egyik járőr sem tartózkodott a leállósávban parkoló szolgálati járműben, így senki sem sérült meg. A jelentés szerint a nyerges szerelvény sofőrje és utasa is karcolás nélkül úszta meg a balesetet.

Annak ellenére rendszeresek az időjárás miatt bekövetkező balesetek, hogy a közlekedésrendészet figyelmezteti a járművezetőket az erős széllökések veszélyeire, a kockázatos útszakaszok forgalmát és a sebességhatárt azonban hiába korlátozzák, a legtöbben egyiket sem veszi figyelembe. Az autópálya ezen szakaszán ráadásul kitiltották a forgalomból mindazokat a nehézgépjárműveket, amelyek nagy felépítménnyel rendelkeznek, továbbá könnyű rakománnyal vagy üresen közlekedtek az orkánerejű széllökések idején. Abban bíznak, hogy ez a videó meggyőzi a sofőröket arról, hogy a szél sem játék.

Köztudott, hogy az I-80 wyomingi szakasza télen és nyáron különösen veszélyes az extrém időjárás miatt.