Hippik, szörfösök és a Volkswagen T1 szerelemesei, figyelem! A Volkswagen bejelentette a klasszikus Typ 2 által ihletett járműve gyártását – természetesen a mai kor kívánalmainak megfelelően elektromos hajtáslánccal.
Hirdetés:

Ikonikus helyszínt választott az ikonikus jármű sajtótájékoztatójának hátteréül a Volkswagen észak-amerikai képviselete: a szörfösök paradicsomában, Kaliforniában jelentették be az egyelőre még csak koncepcióautóként létező Volkswagen I.D. BUZZ elektromos hajtásláncú jármű sorozatgyártását. A nagy lépésre azután szánta rá magát a vállalat, miután az év első felében a detroiti és a genfi autószalonon a jármű hatalmas érdeklődést – és ezzel párhuzamosan megszámlálhatatlan mennyiségű e-mailt – eredményezett, a rajongók a gyártás beindítását kérték.

 -

Az I.D. BUZZ vonalvezetése alapján nem tagadhatja le felmenőit

Nézzük, mit lehet tudni a világszerte sokak által csak Bullinak becézett T1 modern reinkarnációjáról! A legfontosabb információ, hogy az elektromos hajtáslánc kisebb méretű akkumulátorai a padlólemezen kapnak helyet, így a minibusz hosszabb tengelytávjának és rövidebb túlnyúlásának köszönhetően tágas belső tér áll rendelkezésre. A hivatalos sajtóanyag szerint az I.D. BUZZ megteremti a tökéletes egyensúlyt az érzelmek, a használhatóság és a fenntarthatóság között. Ez a mi olvasatunkban azt jelenti, hogy a jármű külsejével és formavilágával egyértelműen a nosztalgiára vágyó vásárlókra kívánnak hatni, míg műszaki háttere a racionális vevőket győzi meg.  Az ígéretek szerint praktikum terén is erős jellemzőkkel érkezik majd az újdonság: magasra helyezett vezetői pozíció, nagy teherbírás, opcionális összkerékhajtás. A személyszállító kivitel hasznos testvére, az I.D BUZZ Cargo modell nulla helyi károsanyag-kibocsátással oldja meg a fuvarfeladatokat.

 -

A műszerfal és a kormány a jövő kívánalmai szerint készül

Habár a legújabb minibusz megjelenésének idejére már hetven év választja el egymástól a generációkat, az új jármű mégis a génjeiben hordozza a híres előd által megteremtett hagyományokat: egy korabeli nagyobb személyautó méreteinek megfelelő területen maximális kihasználtságot biztosít. Az új minibusz ugyanis 4942 milliméter hosszú, 1976 milliméter széles és 1963 milliméter magas.
Az I.D. BUZZ járművekre bizony még néhány évet várni kell, 2022-ben jutnak el a márkakereskedésekbe. Viszont jó hír a típus hazai rajongóinak, hogy a célpiacok között Észak-Amerika és Kína mellett Európa is szerepel.