Jelentősen megnőtt a fenntartható fuvarozás iránti elkötelezettség, legalábbis a Scania ügyfélkörén belül biztosan. A gyártó 2016-os értékesítési számai bizonyítják ezt!
Hirdetés:

Egyre nagyobb az igény a fenntartható fuvarozást szolgáló termékek és szolgáltatások iránt. A Scania 2016-ban 40 százalékal több alternatív tüzelőanyaggal üzemelő, illetve hibrid hajtásláncú járművet értékesített, mint 2015-ben. Közel ötezer ilyen járművet adtak el tavaly.
Növekedik a kereslet az olyan járművek iránt, amelyek elősegítik a fenntartható fuvarozást, ezáltal pedig nő az olyan szolgáltatások iránti kereslet is, amelyek segítenek a flottatulajdonosoknak csökkenteni a tüzelőanyag-fogyasztást. Ennek eredményeként csökken a szén-dioxid-kibocsátás és a költségek is. Bizonyságát adva, hogy a fenntarthatóság és a nyereségesség kéz a kézben járnak” – nyilatkozta Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

 -

A Scania már 25 éve kínál bioüzemanyaggal működő járműveket.

Közel negyvenezer Scania teherautó-vezető vett részt tüzelőanyag-takarékos vezetést oktató tréningen 2016-ban, ami harminc százalékos növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Az Ecolution by Scania szolgáltatás is jelentős mértékben népszerűsödött. A szolgáltatás hatására 12 százalékkal csökkenthető az ügyfelek flottájának tüzelőanyag-felhasználása és szén-dioxid-kibocsátása. A szolgáltatást igénylők köre 37 százalékkal nőtt 2016-ban, ez több mint 2700 új ügyfelet jelent. Mindebből jól látszik, hogy valóban elkezdődött egy szemléletváltás, illetve komolyan készülnek már a flottaüzemeltetők a városokból száműzni kívánt dízelmotoros járművek leváltására.