Haszonjármű, amely a tulajdonos szabadidejében terepjárós mókázásra is alkalmas. Röviden így foglalható össze a Fiat Fullback Cross rendeltetése.
Hirdetés:

Vadonatúj változattal bővítette a Fiat Fullback pickup kínálatát az olasz gyártó, a kizárólag duplafülkés kivitelben elérhető Cross változatot a Genfi Autókiállításon mutatták be. Méretei megegyeznek a szériakivitelével, tehát 5,28 méter hosszú, 1,81 méter széles és 1,78 méter magas. A kiállított darab egyedi, Colosseum-szürke fényezést kapott. Exkluzivitása azonban nem ér ennyivel véget, ugyanis mattfekete díszítőelemekkel hívja fel magára a figyelmet. Ilyenek például a hűtőmaszk bordái, a kilincsek, a visszapillantó tükrök háza, valamint a kicsit kiszélesített fellépők, illetve a kerékjárati ívek szélei. A 17 colos fekete könnyűfém keréktárcsák és a platón elhelyezett mattfekete keret a dinamizmust hivatott hangsúlyozni. A szintén fekete borítással felvértezett plató esetében érdemes megemlíteni a benne található dombornyomott Fiat emblémát, amely sajnos a mellékelt képeken nem látszik.

 -

Elöl mattezüst védőborítás áll kontrasztban a mattfekete hűtőráccsal

 

A motorházfedél alatt 2,4 literes dízelmotor dolgozik 180 lóerő teljesítménnyel és 430 newtonméter legnagyobb forgatónyomatékkal. Sebességváltóból kettőből is választhat a leendő tulajdonos, az egyik hatfokozatú manuális, a másik pedig ötfokozatú automatikus. Az egyszerre ideális munkagép és szabadidőjármű szerepét is betöltő autó természetesen rendelkezik zárható Torsen középső differenciálművel, illetve keményebb terepen a hátsó differenciálmű is zárható.
A kötelező biztonsági rendszereken kívül (blokkolásgátló és menetstabilizáló) jár hozzá TSA (Trailer Stability  Assist), amely vontatáskor stabilizálja a szerelvényt, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, hét légzsák és sebességtartó. A bi-xenonfényszórók és a LED-technikájú nappali menetvilágítás mellett, vagy mondhatni alatt, a ködfényszórókról sem feledkeztek meg a tervezők. Hátul már a Mopar cég keze nyoma is felfedezhető: a Fiat Chrysler Automobiles kiegészítőket kínáló saját márkájától származik a lehajtható hátfal és a rakodást megkönnyítő fellépő, illetve a krómozott védőlemez.

 -

Könnyen lenyitható hátfal a Mopartól

 

Az utastérben bőrborítású ülések várnak az utasokra, a vezető emellett bőrborítású kormánykeréknek és váltógombnak is örülhet. Az első ülések fűthetők, a vezetőé pedig elektromosan állítható hat irányban. Nem maradt ki a felszerelések közül az automatikus légkondicionáló sem. Az infotainment rendszer hét hüvelyk képátlójú érintőképernyőt kapott, a rádió pedig digitális adások vételére is alkalmas. A hátsó kamera megkönnyíti a tolatási manővereket, a műholdas navigáció pedig segít célba találni.

 -

Gazdagon felszerelt az utastér

 

Az exkluzív megjelenésű és sokoldalú Fullback Cross modellt igazi kalandornak tervezték, amellyel bátran kalandozhatnak a tulajdonosok a „városi dzsungeleken” kívül a nagyobb kihívást jelentő természetben, hegyek-völgyek között is.