Hirdetés:

Három új kapszulát mutatott be a Citroën az önvezető gördeszkás alapjukhoz, amellyel a városi közlekedés minőségét szeretnék javítani a jövőben. Merész elgondolások keltek életre a Sanghaji Autószalonon.

A Cozy Capsule pod megjelenését a francia parfümös üvegek ihlették, és egy otthonhoz hasonló, privát és belsőséges légkört teremt belül. A narancssárga színű, tojáshéj alakú ülésben akár el is fekhet az utas. A napkelte színeit idéző hangulatvilágítás pedig még tovább fokozza az idillt. Egy másodlagos, parafa ülés is bekerült, valamint automatikusan öntözött növények alkotta dekoráció és beépített légtisztító gondoskodik az egészséges légkörről

Több mint egy éve már, hogy a Citroën, az Accor és a JCDecaux vállalatok az Urban Collëctif projekt keretei között belefogtak a városi közlekedés jövőjének optimalizálásába. Elképzeléseikkel javítani kívántak a városlakók életminőségén. Már az első három felépítmény és önmagában a gördeszka, azaz az elektromos, önvezetésre képes alapjármű, a Citroën Skate is teljesen futurisztikus hatást keltett, mintha csak egy tudományos-fantasztikus filmből léptek volna elő. Most kínai szakemberek közreműködésével, a helyi piac igényeihez szabták az új kapszulatriót. Az eredmény egészen rendhagyó. A Citroën Autonomous Mobility Vision koncepciója a mindenki számára elérhető, tiszta és hatékony mobilitás, amely alkalmazkodik a kereslethez és nyílt forráskódon alapul. Ez azt jelenti, hogy bármelyik gyártó dönthet úgy, hogy az alappal kompatibilis kapszulát tervez magának.

Immersive Air néven fut a talán legextrémebb verzió, amely egy sötét színekkel jellemzett játékbarlangra emlékeztet, amit egyenesen a Tron című filmből rendeltek. A több utast befogadó kapszula domináns ovális formáját egy szögletes ajtónyílás töri csak meg. Zenehallgatásra, éneklésre, videójátékozásra, filmnézésre is lehetőséget kínál. Annak érdekében, hogy a tér ne érződjön túlságosan zártnak, de kellő magánszférát is nyújtson, egy hatalmas panorámaablak is került a kapszulára

Egyelőre értelmezhetetlen luxuskategóriának tűnik az összes elképzelés, ennek ellenére nem lehetetlen, hogy a jövőben tényleg így fogják élni az életüket a városi emberek. Legalábbis a világ gazdagabb részein. Ott a közlekedés sem megterhelő, sem unalmas, sem pedig káros nem lesz – sem az egészségünkre, sem pedig a környezetre. Persze minden ilyen jövőképhez, illetve főként a hatékony működéséhez, nagyon komoly háttér-infrastruktúra szükséges, ami pedig további fejlesztéseket és törekvéseket igényel.

Nyitott, guruló kávézót testesít meg a Wander Café kapszula, amely két utas számára biztosít helyet. Hideg ételek és italok kóstolását kínálja, miközben a városképet élvezhetik a közel 360 fokos kilátással. A modern építészet elemeit felhasználva, egy oldalról induló lebegő mennyezet nyújt megfelelő mennyiségű árnyékot az ülőfelületekhez. Kifejezetten szabadidős tevékenységekhez, randikhoz, pihenéshez ajánlják a tervezők

Toyota Tacoma 2024: Trónörökös
Pihenőidő

Toyota Tacoma 2024: Trónörökös

Immár tizennyolc esztendeje bitorolja töretlenül a közepes méretosztályú pickupok piacát a Tengerentúlon. Habár a legújabb, negyedik generációját is Amerikában tervezték, mégis japánabb a felkelő napnál. Mi lehet ez? Természetesen a Toyota Tacoma!

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!
Pihenőidő

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!

Veterán járművekkel közlekedni sokunk számára életforma, míg másoknak csupán kényszerűség. Azonban, ahogy a macska sem foghat egyszerre künn s bent egeret, úgy az aggastyánok éltetése is bizonyos lemondásokkal jár. Biztosan így kell lennie?

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!

2025 Ram 1500: Elfújja a szél!
Pihenőidő

2025 Ram 1500: Elfújja a szél!

Hurricane erőforrással, valamint hibrid és elektromos változattal indítja csatába Ram 1500 pickupját a Stellantis az idei esztendőben. Sajnos ezentúl V8-as hangokat csupán az 1228 wattos Klipsch Reference Premiere hangrendszer membránjaitól várhatunk.

Toyota Hilux Champ: A célszerűség bajnoka
Pihenőidő

Toyota Hilux Champ: A célszerűség bajnoka

Követve a globális járműipari trendeket napjainkra a pickupok platós, terepjárásra alkalmas luxusautókká váltak. Ám nem minden piacon, illetve nem mindenki igényli ezt a kifinomultságot és korszerűséget. Ezért született meg a Toyota Hilux Champ.

Volksbus járóképes alváz filmforgatáshoz
Pihenőidő

Volksbus járóképes alváz filmforgatáshoz

Brazíliában nem csupán a labdarúgás, a strand, a szamba, a csinos far, a farmotoros és kis népautók, hanem a Volkswagen Truck & Bus Indústria e Comércio de Veículos Ltda. haszonjárművei, valamint a végtelen hosszúságú televíziós sorozatok is népszerűek.