Hirdetés:

Igen előnyösen a távolsági alkalmazásokban már megszokott tüzelőanyag-hatékonyságot a belföldi országúti közlekedésben elvárt tartóssággal, vonóerő-átadással és sokoldalúsággal ötvözi a Goodyear vadonatúj terméke, a Fuelmax Endurance.

Egyszerre rendkívül sokoldalú és tüzelőanyag-hatékony – állítja legújabb tehergépkocsi-abroncsáról a Goodyear. A kormányzott és hajtott tengelyre való kivitelben is elérhető Fuelmax Endurance ugyanis minden méretváltozatában B besorolást kapott a szabványosított abroncscímkék tüzelőanyag-hatékonysági értékelésében, miközben élenjáró teljesítményt nyújt a belföldi alkalmazásokban. Ez nehézkategóriás tehergépjárművek esetében két százalékkal kisebb tüzelőanyag-fogyasztást és ezáltal ugyanennyivel mérsékeltw károsanyag-kibocsátást jelent a C osztályzatú termékekhez képest. Átlagos üzemeltetési körülmények esetén ez évente egy tonna szén-dioxid kieregetésének és négyszáz liter gázolaj elégetésének megtakarítását eredményezi. A Goodyear új abroncsa így ahhoz is hozzásegíti a járműgyártókat, hogy teljesítsék a teherautók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére vonatkozó európai uniós előírásokat.

Goodyear Fuelmax S Endurance a kormányzott tengelyre

A kormányzott tengelyre való Fuelmax S Endurance abroncs a Goodyear jól bevált, öt vagy hat bordából álló IntelliMax Rib Technology megoldását zseniálisan kitalált bordaeloszlással és mintaárok-geometriával ötvözi. A vállövi mintaárok merevítői gördüléskor összekapcsolódnak, ami ellenállóbbá teszi az abroncsot, illetve mérsékli a kopását a sok elindulással és megállással, járdaszegélyhez súrlódással, rendszeres kanyarodással és manőverezéssel, valamint gyakori fékezéssel járó alkalmazások során. A megnövelt profilmélység jobb tapadást nyújt az abroncs kopása során, míg a kis energiaveszteségre optimalizált keverékanyag csökkenti az abroncs melegedését. Az oldalfal deformációt mérséklő keverékanyaga szintén javítja a tüzelőanyag-hatékonyságot.

A hajtott tengelyre kínált gumi esetében pedig az innovatív keverékanyag kikeményedési folyamata tovább optimalizálja a gördülési ellenállást. A kötött forgásirányú mintázata számos mély lamellát, mély középső mintaárkokat és jobban kapaszkodó éleket tartalmaz a vonóerő-átadás javítása, valamint a víz hatékonyabb kiszorítása érdekében.

Goodyear Fuelmax D Endurance a hajtott tengelyre

Mindkét változat „három hegycsúcs és hópihe” minősítéssel is rendelkezik, azaz téli abroncsként is használhatók, valamint rádiófrekvenciás azonosítóval (RFID) is felszerelhetők a hálózatba kapcsolt gumiabroncs-menedzsment támogatásához. Persze a körkörös gazdasághoz hozzájárulva a Fuelmax Endurance abroncsok is újrafutózhatók. Így még tartósabban szolgálhatják a gazdaságos üzemelést.