Hirdetés:

Idén is több ezer nevező közül választotta ki a Red Dot zsűrije a legjobb termékdizájnokat. A vadonatúj Volkswagen Multivan mellett egy tűzoltóautót, egy villanyos városi autóbuszt és egy önvezető társát, valamint egy sokoldalú teherautót is díjaztak.

Több mint 7800 terméket nevezetek gyártóik az idei dizájndíjakra, ezek közül kellett kiválasztania az 50 nemzetközi szakértőnek a kitüntetésre méltókat. A Red Dot a termékdizájn mellett a vállalatok arculatát és kommunikációját, valamint dizájnkonepciókat is díjaz. Idén az autók és motorkerékpárok kategóriában 16 kitüntetést osztottak ki, valamint négy további terméket ítéltek a legjobbak legjobbjának. A benevezett haszonjárművek közül 15 kapta meg a Red Dot piros pöttyét és két további került fel a legjobbak dicsőségfalára.

Volkswagen Multivan

Tévedtem, bizony a kevésbé valószínűnek tűnő terv valósult meg. A Volkswagen Haszonjárművek a Ford által fejlesztett hetedik generációs Transporter és az ID.BUZZ villanyfurgon mellett önálló személyszállítót épített! Caddy testvérét követően az újdonság is az MQB keresztmotoros padlólemezre váltott, és büszkén viseli az annak legnagyobbja címet. Emellett a dizájnzsűritől az autók és motorkerékpárok kategóriájában a Red Dot legjobbjak legjobbja elismerést is bezsebelte. A szakértők indoklásukban kiemelték az új Mutivan sík padlós és remekül variálható utasterét, valamint az ősökre való utalást modern jegyekkel ötvöző formatervét.

Castrosua Nelec

A spanyol felépítményező elektromos városi buszát rendkívül széles körű belső kialakítási lehetőségekre tervezték. A termék a Scania villanybuszának alvázára épül, és számos könnyű, illetve újrahasznosítható anyagból építették a karosszériáját. A globális világjárvány megfékezését olyan ötletes megoldásokkal segíti mint a lábpedállal működtethető leszállásjelző.

Rosenbauer RT

Forradalmi technika, hirdeti a Rosenbauer új tűzoltójának neve – nem alaptalanul. A dízel-elektromos hajtáslánc jóvoltából a fenntarthatóság, az ergonomikus kialakítással pedig a munkaerőpiaci és a demográfiai változások problémáira is megoldást próbál nyújtani.

Volvo FM

Tavaly teljes kínálatát megújította a Volvo Trucks. A két kisebb testvér, az FM és az FMX esetében így egy közel húsz éves fülkét cseréltek le a modern kor követelményeinek és elvárásainak megfelelőre. Belül az FH-val egyszerre teljesen új ember-gép interfészt kapott. Az alacsonyabb ablakvonalaknak köszönhető jó kilátás és a rengeteg biztonsági felszerelés is szerepet játszott az elismerés megszerzésében.

Yutong Xiaoyu 2.0

A Yutong Xiaoyu 2.0 (magyar átírással: jütung hsziaojü) egy négyes szintű önvezető városi busz, amely egy űrkapszula fejlettségét és fogadóterem barátságos hangulatát hivatott ötvözni. A felhőn keresztül felügyelt és az utasok által hanggal vezérelhető, önműködő személyszállítási megoldás a zsűri szerint bizalmat ébreszt a felhasználókban.

Itt elmondhatod a véleményedet!