Bemutatta az Eurotrade Kft. a Sailun és Maxam gumiabroncsokat. Ezek a gumik a típus- és a méretválaszték, valamint a minőség terén is számottevő ütemben fejlődnek, így egyre nagyobb teret hódítanak hazánkban is.
Hirdetés:

Sokan talán még elsősorban a Tatra tehergépkocsik importőreként ismerik az Eurotrade Kft.-t, azonban ma már ennél sokkal szerteágazóbb a román és szlovák leányvállalattal is rendelkező cégcsoport tevékenysége. A járművekhez kapcsolódó és igen sokszínű termékértékesítés, illetve szervizszolgáltatás mellett pénzügyi szolgáltatásokkal, megújulóenergia-termeléssel, ingatlanfejlesztéssel, sőt, újabban már táplálékkiegészítők forgalmazásával is foglalkozik a kisigmándi központú cégcsoport. Ennek is köszönhetően folyamatosan nőtt az árbevétele az utóbbi három évben, tavaly már megközelítette a 11 milliárd forintot, míg az üzemi eredménye meghaladta a 600 millió forintot. Az Eurotrade Kft. rendkívül színes termékpalettáján a Sailun és a Maxam gumiabroncsok is szerepelnek, amelyek szoros rokonságban állnak egymással, ugyanis a Maxam a Sailun cégcsoport tagja.

 -

Az Eurotrade Kft. a fűnyíróktól a haszonjárműveken, az erdészeti, mezőgazdasági és rakodógépeken át a bányagépekig szinte mindenre kínál gumiabroncsot

 

Szinte minden haszonjárműre

A Kína első A listás magántulajdonú gumiabroncsgyártójának számító Sailunt 2002-ben alapították, 2011-ben pedig bejegyezték a Shanghai Tőzsdére, és ebben az évben vette meg a Maxamot is. Majd a Sailun 2016-ban legyártotta a világ legnagyobb gumiabroncsát, amelynek peremátmérője 63 col. A cégcsoport központi irodája tavaly Bostonba költözött.

 -

Sailun S711 315/80 R 22,5 közúti/terepes vegyes felhasználású teherabroncs

A ma már 13 ezer főt foglalkoztató vállalat 167 országban van jelen, teljes vagyona pedig 640 milliárd forintra tehető. Kína negyedik és a világ 18. legnagyobb abroncsgyártója, világpiaci részesedése 1,4 százalék, értékesítési árbevétele 2,4 milliárd dollár. Négy gyárának teljes gyártási kapacitása évi 47 millió személy- és 5,6 millió teherabroncs, valamint 238 ezer OTR (Off The Road), azaz nem közúti alkalmazású gumiabroncs. A Sailun büszkélkedhet Kína legjelentősebb gumiabroncsipari kutatóközpontjával és leghosszabb tesztpályájával, ahol még beltéri havas és jeges teszteket is tudnak végezni. Ezenkívül Észak-Amerikában, Európában és Vietnámban is működtet kutatóközpontokat, ennek megfelelően saját és szabadalmazott gyártási folyamatokat is alkalmaz. Sőt, egy saját kaucsukfa-ültetvénnyel is rendelkezik, az ehhez tartozó nyersgumi-feldolgozó üzemének éves kapacitása pedig ötvenezer tonna. A cégcsoport Európában tavaly 6,1 millió személyabroncsot és 517 ezer teherabroncsot értékesített, ezzel 2,0, illetve 3,5 százalékos piacrészt ért el.

 -

Sailun S913A 315/80 R 22,5 teherabroncs

A Sailun termékei között teherautókhoz kínált távolsági, regionális, közúti/terepes vegyes használatú, terepes és városi abroncsok, különféle buszabroncsok, valamint téli abroncsok is megtalálhatók. A teherabroncsok között természetesen kormányzott, hajtott és pótkocsitengelyre való változatok is szerepelnek a legkülönfélébb méretekben.

 

Szinte mindenre a haszonjárműveken túl

Ma már a 2008-ban alapított Maxam is globális szereplőnek mondható, a világ több pontján működtet fejlesztőközpontokat és gyárakat, európai elosztóközpontja pedig Hollandiában található. Új kínai abroncsgyárát 2013-ban adták át. A Maxam is kiemelt fontosságúnak tartja a minőség-ellenőrzést, így az abroncsok a szemrevételezéses ellenőrzésen és hibakeresésen túl röntgenes integritás-ellenőrzésen, a belső szerkezet ellenőrzésére nyírási próbán és ultrahangos vizsgálaton is átesnek. Referenciái között említhető, hogy a Caterpillar, a Terex és a Doosan/Bobcat is használ gyári első szerelésben Maxam gumiabroncsokat.

 -

A Maxam a nem közúti alkalmazású gumiabroncsok rendkívül széles típus- és méretválasztékát kínálja

A Maxam termékskáláján targonca-, rakodógép-, építőipari radiál-, diagonál- és tömör-, mezőgazdasági radiál-, erdészeti, OTR tömör- és radiál-, valamint bányagépabroncsok is szép számban, gazdag méretválasztékkal sorakoznak. Így jól kiegészíti egymást a Sailun és a Maxam palettája az Eurotrade Kft. kínálatában, hogy az ügyfelek a legkülönfélébb igényeikre is megtalálják itt a megfelelő megoldást.

 -

A sokoldalú Maxam gumiabroncsok egészen sajátos alkalmazási lehetőségét mutatta be a HegeShow kerékpáros triálcsapata a szakmai találkozón