Mintegy ötven tuningolt járművet mutatott be standján, így 2018-ban is a Ford a SEMA legnagyobb kiállítója. A legendás amerikai gyártó leglátványosabb módosításai természetesen ismét a legkelendőbb F-sorozat tagjai közül kerültek ki.
Hirdetés:

Hosszú évtizedek óta az Amerikai Egyesült Államok legnépszerűbb járműve a Ford F-sorozat, így nem véletlen, hogy rendkívül szívesen választják a tuningműhelyek is alkotásaik alapjául.

Ford F-150 Lariat Sport 4×2 SuperCab by ZB Customs and Kurt Busch

Ezt az 1000(!) lóerős rettenetet kifejezetten arra készítették, hogy szétszaggassa a gumiabroncsokat és elcsavarja a gyalogosok fejét, bármerre is járjon. Többek között két turbófeltővel és kovácsolt dugattyúkkal bolondították meg az 5 literes V8-as motort a brutális teljesítmény érdekében. A külső megjelenésről 4,5 colos ZB Customs szélesítések, DezignWorks karbon légterelők és 22×12 col peremátmérőjű alumínium keréktárcsák gondoskodnak. Belül a Kicker mélysugárzók mellett krokodilbőrből készült üléshuzatok, kormány- és könyöklőborítások teszik elviselhetőbbé az utazást.

 -

Ford F-150 Lariat Sport 4×2 SuperCab by ZB Customs and Kurt Busch


Transfer Flow F-150

A kaliforniai székhelyű átépítők egy 3 literes V6-os dízelmotoros pickupot alakítottak át olyan finom fogásokkal, mint például a terepezésre alkalmas felfüggesztés, a több mint 120 literes tüzelőanyag-tartály vagy éppen a platóra szerelt 100 literes szerszámosláda. Utóbbi még házimozi-projektort is tartalmaz.

 -

Transfer Flow F-150


SpeedKore Performance Group F-150 XLT Pro Touring Edition

A SpeedKore Performance Group munkatársai Brantley Gilbert countrysztárral karöltve igyekeztek minden kisteherautós konvenciót felrúgni, amikor közös F-150 változatukat megálmodták. A megszokottól való eltérés az ő olvasatukban a kompresszor, a hideglevegő-bevezetés, a markáns ültetés és a nyolcdugattyús fékrendszer kreatív alkalmazását jelenti. Ezen felül hozzáadtak egy kis hazait is: a SpeedKore szénszálas karosszériaelemei az első légterelőktől egészen a hátsó lámpatestekig körbeölelik az egész járművet, így az amerikai színpadok csillaga büszkén gurulhat be a stadionok VIP-parkolóiba, platóján kedvenc hangszereivel.

 -

SpeedKore Performance Group F-150 XLT Pro Touring Edition


Extang Ford F-350 Super Duty Lariat

A michigani Extang a helyi főiskolai hallgatók segítségét kérte az F-350 Super Duty átalakításához. A fantáziában igencsak gazdag diákok végül kihajtható játékasztalt, hűtőt, BBQ-sütőt és nagyképernyős OLED-televíziót álmodtak a platóajtó mögé.

 -

Extang Ford F-350 Super Duty Lariat


Wilderness Collective F-250 Super Duty

A Wilderness Collective saját terepjárós tapasztalatait felhasználva készítette el az ideális expedíciós pickupot. Az átalakítást megemelt felfüggesztéssel, módosított kormányművel és kézi kapcsolású szabadonfutóval kezdték, hogy elférjenek a 20 colos keréktárcsákra szerelt terepezős gumiabroncsok. A jármű legelső útján a nevadai sivatagon keresztül közelítette meg a SEMA tuningkiállítás helyszínét.

 -

Wilderness Collective F-250 Super Duty


Full-Race Motorsports Freak-O-Boost F-150

A Full-Race esetében az eddigiektől eltérően a Ford legkisebb, 3,5 literes EcoBoost V6 motorja adta az alapot, amelyet két turbófeltöltővel, töltőlevegő-hűtővel és egyedi kipufogórendszerrel tettek erőssé. A nehéz terepviszonyok közötti gondtalan autózást 17 colos peremzáras keréktárcsák segítik, valamint ICON Vehicle Dynamics felfüggesztés egyedi rúgótornyokkal, lengőkarokkal és laprugókkal. A szélesítés és a platóburkolatok a Fiberverx munkája, az első és hátsó lökhárítókat a Rouge Racing szállítja. A merész, narancs-kék színű fényezés, az egyedi Morimoto projektoros fényszórók és a Rigid LED-technikájú szúrófényei messziről is felismerhetővé teszik az extrém platóst.

 -

Full-Race Motorsports Freak-O-Boost F-150


DeBerti Design F-250 Super Duty

A DeBerti Design erőteljes, rendkívül hatékony és hihetetlenül elegáns teherautója 900 lóerő leadására képes. A biztonságos erőátvitelről Eibach rugók, állítható Fox lengéscsillapítók és a peremzáras keréktárcsákra szerelt 37 colos BFGoodrich gumiabroncsok gondoskodnak.

 -

DeBerti Design F-250 Super Duty