Három méretosztállyal bővítette a Silverado kínálatát a Chevrolet. Egyenesen kategóriája legjobb ajánlataként hirdeti a márka a Silverado 4500HD, 5500HD és 6500HD modelleket.
Hirdetés:

Hagyományos pickupként és felépítményezhető fülke-alvázként egyaránt piacra dobta a Chevrolet a Silverado „nagyvadjait”. Jelszóként a „felhasználóbarát” szerepelt a tervezők fontossági listájának élén. A Chevrolet szerint a Silverado HD a kategória legegyszerűbben felépítményezhető és karbantartható, valamint a legkönnyebben vezethető típusa. Szükségesek is a nagy szavak és az ígéretes szólamok, hiszen most először merészkedett a Chevrolet a Silverado típussal ilyen magaslatokba. Ugyanis a Silverado HD méretosztályaiban már nyolc éve nem kínált járművet a konszern. Immár négy éve piacvezető a Chevrolet anyacége, a General Motors a pickupok teljes piacán Észak-Amerikában, és most a Ford és a Ram közvetlen vetélytársává vált a középkategóriás haszonjárművek között is.

 -

Hátsó- és összkerékhajtással egyaránt elérhető a Chevrolet Silverado HD

A Chevrolet úgy fogalmaz, hogy a flottamenedzserek, a járművezetők, a felépítményezők, az autószerelők és saját márkakereskedéseik álmait egyszerre teljesíti az új Silverado HD. Utóbbiakét azért, mert ismét kínál modelleket a Chevrolet a nagyobb méretosztályokban is, így senki nem kényszerül elpártolni a márkától, ha a tengerentúli 4-es, 5-ös és 6-os méretosztályba tartozó haszonjárművet keres. Ennek azért nagy a jelentősége, mert a márkahűség a tengerentúlon is erősebb a haszonjármű-vásárlók között, mint a személyautók piacán. Ráadásul újdonságaival most több szempontból is kiemelkedő ajánlatot ígér a Chevy. Előnyként hangsúlyozzák az újdonságok alvázait, amelyek a fülkétől a hátsó tengelyig mérve hatféle – 1,5-4,1 méter – hosszúságban és ötféle hátsó túlnyúlással érhetők el. Az alvázak mindegyike egyetlen egységből áll és gyárilag fényezett kivitelű. Így a különféle felépítményekhez nincs szükség az alváz utólagos átalakítására, ami rozsdásodási és minőségi kifogásokhoz vezethetne. További előny az alvázak sima, „akadálymentes” felső felülete, amelyre bármilyen felépítmény egyszerűen elhelyezhető. A tüzelőanyagcső és a vezetékezés sem nehezíti a felépítményezők dolgát.

 -

Három méretosztályban, változatos kínálattal érkezik a Chevrolet Silverado HD

A karbantartásokat végző autószerelők dolgát egyrészt a könnyű, egyszerűen előrebillenthető motorházfedél könnyíti meg. Másrészt az 50 fokos bekormányzási szög szintén nagy segítség, hiszen így – túlzás nélkül – besétálhatnak a hajtáslánc egyébként nehezen hozzáférhető részeihez is. Persze az 50 fokos bekormányzási szög a Silverado HD modellek fordulékonyságát is igazán előnyösen befolyásolja. Ennek már nyilván a vezetők örülhetnek, hiszen ily módon szűk helyeken is könnyebben boldogulnak a jókora, ám mégis könnyen manőverezhető járművekkel. Ugyancsak a vezető dolgát könnyíti – és a biztonságot fokozza – a motorházfedél kialakítása, a karosszéria jobb átláthatósága érdekében. Szintén komoly ütőkártya a Chevrolet újdonságain a gyárilag rendelhető hátsó légrugózás, hiszen ilyet sem a Ford, sem a Ram típusai nem kínálnak.

 -

Szereléskor könnyen hozzáférhető a motortér

A fentiek alapján tehát a Chevrolet mérnökei a részletekre kiterjedően is alapos munkát végeztek. Szintén ezt erősítik a jobb zajszigetelés érdekében háromszoros tömítéssel ellátott oldalajtók és a nagy szilárdságú kötéseket biztosító zárógyűrűs csavarokkal készülő alváz. Továbbá arra is figyeltek a tervezők, hogy a károsanyag-kibocsátási előírások teljesítéséhez szükséges tüzelőanyag-adalék töltőnyílása a jármű ellenkező oldalára kerüljön, mint a tüzelőanyag töltőnyílása. Így könnyen elkerülhetők a félretankolások. Szintén nem szokványos még haszonjárművekben az OnStar fedélzeti segélykérő, sem az internetkapcsolatot biztosító Commercial Link rendszer. Ezenkívül vezeték nélküli telefontöltést és kihangosítót, valamint Apple CarPlay és Android Auto telefontükrözést is kínálnak a legnagyobb Chevrolet haszonjárművek.
Mindezen részletekhez 6,6 literes, 350 lóerős és 949 newtonméter forgatónyomatékú Duramax dízelmotor és Allison sebességváltó szolgáltatja az alapot. A Silverado HD modellek gyártása 2018 végén indul.

 -

Egyszerűen felépítményezhetők a Silverado HD modellek