Új akkumulátorrendszerrel bővítette az FH és FM típusok extralistáját a Volvo Trucks. A megoldás nagyban megkönnyíti a sofőrök életét, illetve javítja az üzembiztosságot, csökkentve az állásidőt.
Hirdetés:

Nehéz-teherautóinak legújabb, Euro VI-os nemzedékével a Volvo Trucks okozott már meglepetést néhány járművezetőnek, méghozzá az akkumulátorrendszere miatt. Hosszúra nyúlt pihenőidő, netán kényszerpihenő, hűvös vagy éppen forró éjszakák után ugyanis többször előfordult már, hogy megakadályozta a továbbindulást az FH és FM típusok akkumulátorainak lemerülése. Ennek kiküszöbölésére a Volvo tudatos akkumulátorhasználati útmutatót készített a járművezetők számára. Az útmutató számos praktikus tanácsot tartalmaz a „gazdaságos kamionos élethez”, amelyekkel elkerülhető az akkumulátor lemerítése.

 -

Manapság a járművezetők is egyre több fogyasztót használnak, ami nagyobb megterhelést jelent a járművek akkumulátorainak

Minden elővigyázatosság ellenére azonban bizonyos égtájakon és helyzetekben szükséges lehet a többletenergia-fogyasztás. Erre az esetre tervezett új akkumulátorrendszert a Volvo FH és a Volvo FM típusaihoz. Az Európában rendelhető új extra minden felhasználó számára kényelmes megoldást ígér, ugyanakkor garantálja a biztos továbbhaladást. Nem arról van szó ugyanis, hogy egyszerűen nagyobb akkumulátorokat építenek be, hanem arról, hogy megduplázzák az akkumulátorok számát. A külön körben üzemelő áramforrások közül a hagyományos, 800 amperes, savas akkumulátorok csakis indítóakkumulátorként üzemelnek. Míg a másik, 210 amperórás zselés akkumulátorokról az egyéb fogyasztók, így az álló helyzeti hűtés-fűtés és a kényelmi berendezések működtethetők. Struktúrájukból adódóan, ez utóbbi akkumulátorok hagyományos társaiknál 10-15-ször hosszabb élettartamúak és többször tölthetők.

 -

A kétféle akkumulátorcsomag ugyanott kaphat helyet, a fülke mögött, bal oldalon

A Volvo kétkörös és eltérő típusú akkumulátorokat tartalmazó új rendszere biztos indulást és kényelmes pihenést tesz lehetővé a járművezetők számára. Ráadásul feleslegessé válik a motor üresjárati használata, a fűtés vagy az akkumulátorok töltése céljából, ami óránként három liter tüzelőanyag megspórolását jelenti. Az új akkumulátorrendszer tehát tisztább és gazdaságosabb üzemelésű, azaz környezetvédelmi szempontból is előnyös, miközben megtakarítást eredményez az üzemeltetőnek. A hosszú élettartamú zselés akkumulátorok pedig a ritkább szervizlátogatások jóvoltából is tovább mérséklik az üzemeltetési költségeket.

 -

A pontos érkezés és a pihenőidő kényelme egyaránt biztos a Volvo új akkumulátorrendszerével