Himnusz névre keresztelte a Mack Trucks a legújabb nyerges vontatóját. A legfontosabb kategóriában induló Anthem jóvoltából immár a buldogos márka is bemutatta következő generációs járművét.
Hirdetés:

Külsőre igazi amerikai csőrös vontatót alkotott a Mack Trucks, ám az új Anthem lekerekített élvei elárulják, hogy már ez is az új korszak szülötte. Bizony, az üzemanyagszámlák már Amerikában is egyre lényegesebb tételt jelentenek üzemeltetői oldalon. Ezért immár a Volvo Group égisze alá tartozó márka is a légellenállás csökkentése által elért tüzelőanyag-hatékonyságot helyzete a formatervezési munka középpontjába.
Az aprólékos figyelem nem merült ki ennyiben! A belsőtér kialakítását egy átfogó, több ezer járművezetőre kiterjedő felmérés előzte meg, amelynek eredményeit messzemenően figyelembe vették a vezetőállás és a pihenőtér kialakítása során. Így például a jobb láthatóság érdekében a műszerfal elemeit magasabbra helyezték, a kormánykerékre világító gombok formájában felkerültek a sebességtartó, a Bluetooth telefonkihangosító és a rádió kezelőszervei. Természetesen a 21. század elvárásai is megtalálhatók a vontatóban. Ezzel a járművel mutatkozott be a Mack Connect telematikai rendszer, amely a tehergépkocsik hálózatba kapcsolhatóságát biztosítja.
Az új Anthem már most előrendelhető, gyártását 2018 első negyedévétől tervezi a vállalat. Mi addig is kíváncsian várjuk a műszaki információkat és a további képeket az amerikai piac új szereplőjéről.