Idén nyártól az Apple CarPlay technikával is kompatibilis az új generációs Scania tehergépkocsik infotainment rendszere. Ezzel biztonságosabban használhatják az almás telefonjukat a járművezetők menet közben is.
Hirdetés:

Egyik első nehézkategóriás gyártóként a Scania kínál Apple CarPlay-kompatibilis infotainment rendszert az új generáció tagjaihoz. Az új funkció 2017 júniusától elérhető az új járművek esetében a hét hüvelyk képátlójú érintőképernyővel rendelkező infotainment rendszerhez, míg a korábban átadott, hangvezérlés funkciót is tartalmazó járművek fedélzeti rendszere pedig akár utólag is bővíthető.

Az Apple CarPlay a legalább iOS 7.0 verzióval rendelkező iPhone 5 vagy újabb készülékek esetében elérhető funkció, amely USB-kapcsolaton keresztül a készülék képernyőjének tartalmát a jármű fedélzeti képernyőjére tükrözi. Így az Apple által jóváhagyott – vagyis biztonságosnak ítélt – alkalmazásokat a megszokott kezelőfelületen, ám a jármű kezelőszerveivel vezérelheti a felhasználó. Használhatja például az okostelefon navigációs programját, hallgathatja a saját zenéit, elolvashatja üzeneteit, ám mindig csak olyan funkciókhoz fér hozzá, amelyek nem vonják el a figyelmét (túlságosan) a vezetésről. Ráadásul hangutasítások segítségével Siri, az asszisztens funkcióit is eléri, így könnyedén kezdeményezhet hívást vagy kereshet üzemanyagtöltő állomást az útvonala mentén.