Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos járművek a bivalyerős személyautókból kialakított platós furcsaságok, a UTE modellek. Szerencsére néhány példányuk Európába is eljutott. Most két videó segítségével megmutatjuk, milyen érzés vezetni őket!
Hirdetés:

Európában Vauxhall Maloo néven ismerik a brit szigetvilág lakói az egykori gyarmatukon Holden néven futó járművet. Picit talán irigykedünk is, hogy nálunk nem forgalmaznak ilyesmit, habár a lentebb látható videókból nem derül ki, mennyire állja meg a helyét haszonjárműként. Pedig a UTE betűszó a utility, tehát a hasznosságra utaló szóból ered. Márpedig a Maloo VXR8 modellről nehezen tudjuk elképzelni, amint épp a piacra szállítja a friss zöldséget és gyümölcsöt.

 -

A General Motors 6,2 literes motorja dolgozik az autóban

A Holden Special Vehicles (HSV) mérnökeinek szülötte V8-as motort hord az orrában, amely 536 lóerős teljesítményével a hátsó kerekeket hajtja, a nyomatékot pedig manuális sebességváltón keresztül juttatja oda. Ezekből az adatokból egyértelműen kiderül, hogy ez egy vérbeli élményautó. Platóján az áru épségben maradása nem garantált. Ahogy a videóban is látszik, a pályán érzi jól magát Porschék, Lamborghinik és hasonló sportautók társaságában.

Korábban Chris Harris is elcsábult, és egy Holden emblémás változatot próbálgatott. Érdemes megnézni az ő bemutatóját is!