Hirdetés:

Felépítményezői átalakításból a gyári kínálatba emelt ajánlattá lépett elő a Nissan aprócska villanyfurgonjának duplájára növelt rakterű kivitele.

Közel duplájára, nyolc köbméterre bővítette a 4,2 köbméteres rakteret a járművet hátrafelé és fölfelé megtoldva a szlovák Voltia felépítményező cég. Az így született Nissan e-NV200 XL Voltia olyannyira elnyerte a gyártó tetszését, hogy áldását adta rá. Sőt, pecsétest papírt is adott arról, hogy hamarosan akár a japánok márkakereskedéseiben is megrendelhetjük majd e tágasabb variánsokat Európa minden országában. Az új bendő 2,5 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,9 méter magas, a ráépített puttony miatt azonban a terhelhetőség 580 kilogrammra csökkent.

Éles szeműek előnyben: a grafika némileg elfedi, de azért kivehető, mekkora zsákot akasztottak az eredeti karosszériára

Az utolsó kilométerekre szánt jármű többi paramétere nem változott, így legfőbb erényei sem: a kínálatban két éve megjelent nagyobb, 40 kilowattóra kapacitású akkumulátor és a Chademo-csatlakozójú gyorstöltő gondtalan használatot ígér. Előbbi ugyanis 200 kilométer hatótávolságot, utóbbi pedig akár 40 perc alatt 80 százalékos töltöttséget biztosít. A villanyos kishaszonjárművekből a típus 2014-es bevezetése óta már 42 ezret gyártottak.