Hirdetés:

Bár a tavasz óta tartó vírushelyzet teljesen átrendezte a világgazdaságot, a fejlődés nem állhat meg. Gyöngyössy Istvánt, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük, ők hogyan reagáltak erre a kivételes helyzetre.

Gyöngyössy István: „Nem állhat meg az élet, bízunk benne, hogy jövőre már újra a régi kerékvágásban halad minden, így a fuvarozás is. A koronavírus-helyzetnek köszönhetően elmaradt a haszonjárműgyártók legnagyobb és legfontosabb nemzetközi seregszemléje, az IAA. Villámgyorsan új csatornákat kellett keresnünk, hogy elérjük potenciális partnereinket. Így a bemutatóinkat, workshopjainkat áthelyeztük a virtuális térbe és az eddig is jól bevált platformokra, a szakmai magazinokba.

A jóval nehezebb körülmények ellenére a fejlődés nem áll meg, a Schmitz Cargobull is folyamatosan tökéletesíti a termékeit. Értékesítőink pedig a SMART TRAILER DAYS 2020 eseményen keresztül, a Smart Presenter internetes felületünkön mutatják be az újdonságokat partnereinknek, természetesen teljesen biztonságos módon a távolból. Az interaktív prezentáció a lehető legrészletesebb, s a felmerülő kérdések megválaszolására is lehetőséget ad.

Innováció és megbízhatóság, a Schmitz Cargobull mindig is e két fogalom szerint gyártotta termékeit. A digitális világ kialakulása, egyre gyorsabb fejlődése a felépítmény- és pótkocsigyártók számára is új lehetőséget nyitott, például a digitális szállításmenedzsment ma már elvárás. Éppen ezért jövő évtől már nem csak minden hűtős, hanem minden függönyponyvás félpótkocsink is rendelkezik majd a Schmitz Cargobull saját fejlesztésű telematikai rendszerével. Ez nemcsak a valós idejű flottakövetést teszi lehetővé, hanem olyan fontos információkat is megjelenít, mint a fékbetétek állapota, a tengelyek aktuális terhelése vagy akár az egyes gumikban mérhető levegőnyomás.

S.CS függönyponyvás félpótkocsink immár az új X-LIGHT ultrakönnyű kivitelben is megrendelhető, akár már 4975 kilogramm saját tömegtől, de az eddigi erényeivel, robusztus felépítésével, merev szerkezetével.

Másik nagy termékcsoportunk az S.KO hűtős félpótkocsi családunk. Itt újfajta levegőelosztó rendszert vezettünk be, amely optimalizálja a hűtőlevegő áramlását a pótkocsiban. Ezáltal a rakomány még hatékonyabban és egyenletesebben, hűtve az előre beállított ideális hőmérsékleten juthat el a rendeltetési helyére. Ráadásul e rendszerünk rendkívül egyszerűen működtethető és tisztítható, amellyel időt takaríthat meg a járművezető, s a költségek is csökkennek. Szintén a sofőr munkáját segíti az automatizált ajtózárvezérlés, amely tényleges manuális beavatkozás nélkül, időt takarítva meg, egy pillanat alatt elvégzi a raktér biztonságos zárását. A hőmérséklet-nyomtatóban pedig egy új funkció jelent meg, amely akár 12 hónapra visszamenőleg kinyomtatja a pótkocsi hőmérsékleti adatait, 21 nyelven.

Harmadik családunk, az S.KI billencs is komoly termékfejlesztésen esett át, teljesen újratervezett alvázat kapott, ennek köszönhetően 180 kilogrammal karcsúbbá vált. Robusztussága, stabilitása nem változott, így ez a tömegcsökkenés a hasznos terhelhetőség növekedését, vagyis még gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé. Ezek a billencsek általában meglehetősen mostoha körülmények között dolgoznak, ezért a korrózióvédelmet is megnöveltük, így különösen tartós, hosszú élettartammal számolhatnak vásárlóink. Ráadásul ennek az előnye a másodlagos piacon is jelentkezik, sokkal magasabb áron lehet eladni használtként is, jobb az értéktartása az egész életciklusát tekintve.

Termékpalettánk tehát folyamatosan megújul, a minél gazdaságosabb üzemelés, a környezetvédelem és partnereink hatékonyabb szállítási feladatainak szempontjait szem előtt tartva.”