Hirdetés:

Guy Heywood, a Hankook európai teherautó- és autóbuszrészlegének marketing- és stratégiai igazgatója a haszongépjárművek számára készült Laufenn gumiabroncsok európai forgalomba hozataláról és a Hankook európai piaci stratégiájáról mesél.

Nemrégiben a Hankook új gumiabroncs-termékcsaládot hozott forgalomba teherautók és autóbuszok számára. Ezek a Laufenn almárka neve alatt valamennyi európai piacon elérhetők. Miért összpontosít a vállalat a második szintű piacra?

Guy Heywood: „A következetes és rugalmas megközelítést alkalmazó gumiabroncsgyártók prémium és olcsóbb lehetőségeket egyaránt biztosítanak a megfontolt közlekedési szakembereknek. A Hankooknál arra számítunk, hogy az európai piacon a második és a harmadik szinten tapasztalt növekedési trend folytatódni fog, és akár fel is gyorsul a világjárvány után.”

Milyen előnyöket nyújtanak a flotta- és viszonteladói partnerek számára a Laufenn teherautó- és autóbusz-abroncsok?

Guy Heywood: „A Laufenn révén a flottapartnerek egy bevált, prémiumminőséget kínáló abroncsgyártóhoz kapcsolódó megbízhatóságot és minőséget kapnak. Ezek a gumiabroncsok újrafutózhatóak és újravághatóak, így a kiemelkedő futásteljesítmény mellett ügyfeleink a gumikba beépített összes hozzáadott értéket kiaknázhatják.”

Guy Heywood, a Hankook európai teherautó- és autóbuszrészlegének marketing- és stratégiai igazgatója

Hogyan egészíti ki a Laufenn a Hankook portfólióját?

Guy Heywood: „A Laufenn teherautóabroncsok a teher- és buszabroncs-piac második szegmensében lévő lehetséges felhasználási módok 85 százalékát lefedik. Jelenleg egy 14 méretből álló termékcsaládot értékesítünk Európában, de további méretek bevezetését tervezzük ebben a kategóriában a meleg újrafutózást alkalmazó piac megfelelőbb lefedettsége érdekében.”

Miért tekinti az újrafutózást a Hankook a flották számára kínált új mobilitási megoldásai részének?

Guy Heywood: „A szállítási ágazatban az egyre hatékonyabb és a környezetünkkel szemben kíméletesebb mobilitási megoldások iránti növekvő igény eredményeképpen megnőtt a kereslet a jó minőségű újrafutózott termékekre is. Ugyanis egy 4×2-es vagy 6×2-es nyerges vontatóra és egy háromtengelyes pótkocsira elegendő csupán négy új gumiabroncsot felszerelni. Ha a vontató kormányzott tengelyén és a félpótkocsi leghátsó tengelyén új abroncsok feszülnek, a többi lehet újrafutózott és újravágott is. Prémiumminőségű újrafutózott gumi használatával költségcsökkentés érhető el anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a gumiabroncs teljesítménye tekintetében. Mindezen előnyöket mérlegelve meggyőződésünk, hogy flotta- és viszonteladói partnereink támogatásához a jövőben is szükségünk lesz az újrafutózott termékekre.”

Itt elmondhatod a véleményedet!