Hirdetés:

Igazi különlegességnek számít a magyar utakon, illetve építkezéseken a penészleki MJB-Gép Kft. flottájának új zászlóshajója, ez a Mercedes-Benz Actros 3363 6×4 StreamSpace nyerges vontató. Tekintélyt parancsoló megjelenésén túl a műszaki tartalma és a felszereltsége is lenyűgöző.

Gépi földmunka, útépítés, közműépítés, ömlesztett áruk szállítása, mezőgazdasági tevékenység és mezőgazdasági fuvarozás is szerepel a több mint száz főt foglalkoztató MJB-Gép Kft. profiljában, amelynek flottájában húsz tehergépkocsi dolgozik. Ezek közül 18 csillagos emblémát visel. A Mercedes-Benz Arocs típusú, 6×4-es és 8×6-os billenőplatós tehergépkocsikból, illetve 4×2-es, hidrosztatikus első-kerékhajtással ellátott nyerges vontatókból álló járműparkot koronázta meg nemrég az új Actros 3363 6×4-es vontató.

„Családunk 17 éve csak Mercedes-Benz tehergépkocsikat szerez be. Műszakilag kifogástalanok a márka termékei, terepjáró képességük, illetve teherbírásuk még szélsőséges körülmények között is megfelel az elvárásainknak, megbízhatók, strapabírók és még fokozott igénybevétel mellett is sokáig problémamentesen, kis szervizigénnyel, gazdaságosan üzemelnek. Márkahűségünkhöz továbbá a debreceni márkaszerviz rugalmassága, illetve a Pappas Auto Magyarország Kft. szervezetével kialakult jó kapcsolatunk is hozzájárul” – kezdte Molnár János Balázs, az MJB-Gép Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új vontatót Szentmiklósi Miklós, a Pappas Auto Magyarország Kft. tehergépkocsi-értékesítője (bal oldalon) adta át Molnár János Balázsnak, az MJB-Gép Kft. ügyvezető igazgatójának

„Mercedes-Benz teherautóink megbízható üzemelésében persze az is fontos szerepet játszik, hogy mi nem az árból indulunk ki a járművek specifikálásakor, hanem az adott feladatra műszakilag leginkább megfelelően, kompromisszumok nélkül állítjuk össze a tehergépkocsikat. Így született meg az új zászlóshajónk is. Akár negyven tonna tömegű és öt méter széles munkagépekkel, illetve mezőgazdasági gépekkel is magabiztosan kell építési vagy mezőgazdasági területeken mozognia, terepen vagy bányában is kell billencsfélpótkocsit húznia, ugyanakkor közúton is gazdaságosan, biztonságosan kell dolgoznia ezekkel a vontatmányokkal. Ezért az új Actros vontatónk megengedett legnagyobb össztömege 33 tonna, szerelvényössztömege elérheti a 120 tonnát. Hajtásáról 15,6 literes, 625 lóerős, 3000 newtonméter nyomatékú motor, erősített tengelykapcsoló, 16 fokozatú PowerShift automatizált váltó és terepáttétel gondoskodik. A 6×4-es hajtásképletű jármű alváza szintén erősített és emelt hasmagasságú. Különleges, 3,5 colos nyeregszerkezete hosszirányban tág tartományban állítható az alvázon a mindig optimális tengelyterhelés biztosításához. A személyzet kényelme érdekében pedig a 2,5 méter széles, síkpadlós StreamSpace fülke SoloStar Concept kialakítású, ám két fekhelyes, és igen gazdagon felszerelt. Mindemellett igyekeztünk a külső megjelenését is még igényesebbé, vonzóbbá tenni, hogy valóban minden szempontból flottánk ékköve és büszkesége lehessen” – magyarázta Molnár János Balázs.

Az MJB-Gép Kft.-nél nehéz terepviszonyok és nagy terhelés esetére a 16 fokozatú PowerShift váltó az optimális, ugyanis az első fokozatok rövidebb áttétele miatt finomabban lehet manőverezni a járművel és nagyobb nyomaték jut a hajtott kerekekre

„Családunk 17 éve csak Mercedes-Benz tehergépkocsikat szerez be”