Szinte minden kategóriához elérhetők a Bosch alkatrészei, amelyekkel a személy- és az áruszállítás biztonságosan és gazdaságosan végezhető. Válasszon BOSCH alkatrészeket haszongépjárművek esetén is!
Hirdetés:

 -

 

Haszongépjármű-generátorok: egy termékcsalád a legmagasabb szintű igények kielégítésére

Városi buszok, tehergépkocsik, nyergesvontatók, emelőkosaras tehergépjárművek, furgonok és kishaszongépjárművek – ahogy a járműkoncepciók eltérőek, úgy különböznek a nagyteljesítményű haszongépjármű-generátorok teljesítményére vonatkozó igények is. Ezért született meg a Bosch termékcsaládja. A Bosch generátorok kiemelkednek különösen nagy teljesítményük és hosszú élettartamuk révén, miközben a termékcsalád minden egyes modulja az előírt követelményeknek megfelelően került kialakításra.

A nagyteljesítményű generátoroknak például nagy környezeti hőmérséklettel kell megbirkózniuk, ennek megfelelően optimalizált szellőzőrendszerrel, és magas hőmérsékletre kialakított golyóscsapágyakkal rendelkeznek. Az extrém szíjerőnek kitett generátorok megerősített végpajzsokkal és nagyobb golyóscsapágyakkal vannak felszerelve.

A pótalkatrészek minősége

A Bosch generátorválasztéka a haszongépjármű-tartozékok területén szerzett átfogó tapasztalaton alapul minden tömegkategóriában – közúti, mezőgazdasági vagy akár ipari munkagépek esetén is. A generátorok gyors és megbízható javítása érdekében a Bosch termékpalettája a legfontosabb pótalkatrészeket is tartalmazza. Ezeket funkcionális és minőségre vonatkozó tesztekkel vizsgáljuk, hogy ugyanazoknak a szabványoknak feleljenek meg, mint az eredeti alkatrészgyártók által gyártott alkatrészek.

Multifunkciós szabályozók

 

 -

 

A járművek elegendő energiával történő ellátása üzem közben nem könnyű feladat. A multifunkciós szabályozók védik a generátorokat a túlmelegedés és túlterhelés ellen. Optimális fedélzeti áramellátáshoz és folyamatos akkumulátortöltéshez szükséges mértékben igazítják a vezérlőfeszültséget. Speciális csatlakozókkal vannak felszerelve, amelyekhez kiváló minőségű anyagokat használunk; az optimalizált anyagösszetételű kefék pedig a hosszú élettartamról gondoskodnak. A többfunkciós szabályozók tökéletesen illeszkednek az adott járműtípushoz és generátorhoz, és megfelelnek az eredeti alkatrészekre vonatkozó kritériumoknak.

Egyenirányító

 

 -

 

A tartósáram-egyenirányítás megbízható védelmet nyújt a jármű számára a túlfeszültség ellen. Ebből a célból az egyénileg tesztelt Zener diódák csökkentik a potenciális feszültségcsúcsokat. A komponensek rendkívül ellenállóak a hőmérsékletnek, és extrém működési megbízhatósággal rendelkeznek a folyékony hegesztéssel készült diódák optimális csatlakozásának köszönhetően.

Szabadonfutó generátor-szíjtárcsák

 

 -

 

A szabadonfutó generátor-szíjtárcsák – azaz a szabadonfutó tengelykapcsolók – gondoskodnak a szíjhajtás szétkapcsolásáról. Ennek érdekében rendkívül kopásálló módon lettek kialakítva, és mindkét oldalon zártak a szennyeződések bejutásának elkerülése érdekében. Átmérőjük, felületük és a hornyok száma tökéletesen illeszkedik az adott motorhoz.

 

Kiváló minőség a legkisebb részletekig: a BOSCH szűrők fejlesztése

A haszongépjárművek gyakran kis toleranciájú modern motorrendszerekkel vannak felszerelve, amelyek védelmében a szűrők elengedhetetlen fontosságúak. A Bosch szűrői megbízhatóan védik a motorkomponenseket a legkisebb porrészecskék, csiszolóanyag-részecskék és víz ellen.

 

 -

 

A BOSCH szűrők gyártása

A tehergépjárművek szűrői jelentős terhelésnek vannak kitéve, ennek megfelelően a komponensek feldolgozása során alapos és tiszta munkát végzünk a gyártás minden fázisában. Egyedi összeállítása és burkolata révén a szűrőközeg biztosítja ehhez az alapot. A papírminőség döntő az élettartam, a porállóság és agresszív folyadékokkal szemben tanúsított ellenállás során. A kemencében történő keményítést, hajtást és vágást követően speciális hegesztési technikát alkalmazunk az első és utolsó hajtás összekapcsolására. Ez megakadályozza a szűretlen üzemanyag bejutását, amely károsíthatja a befecskendező rendszert. Az ezáltal létrehozott szűrőcsillagot ezután a zársapkákra hegesztjük. Az acélburkolattal ellátott szűrők esetén duplán hajtogatott perem kapcsolja össze a burkolatot a házzal. Ez gondoskodik a különösen nagy ellenálló képességről és nyomásállóságról. A ház ellenálló képességét gondosan ellenőrizzük. Ennek érdekében héliumgázt juttatunk a szűrőbe. Ezután az esetleges szivárgások észlelhetők a vákuumkamrában.

Speciális laboratóriumi vizsgálatok során vizet adunk a dízel üzemanyaghoz a szűrő vízelválasztási képességének meghatározására. A szűrők fejlesztése során a Bosch a befecskendező rendszerek területén szerzett teljes körű szaktudását alkalmazza, hiszen egy optimális termék gyártásához az összes komponens interakciójának átfogó ismerete szükséges. A Bosch szűrők tehát a kiváló minőség tökéletes példái a legapróbb részletekig.

Tanács: Használjon kiváló minőségű Bosch szűrőket, és rendszeresen cserélje őket!