Fél évszázados macsó

2018. január 27. | 08:08, Bondor Tibor

Történelem: Ford F-250 1965 videó

Reneszánszukat élik a pickupok, és nagy divat a veteránok modernizált újjáélesztése. Ez utóbbi trend már a pickupokat is elérte, erre látunk példát az alábbi videóban, egy 1965-ös Ford F-250 pickuppal.

Több cég is komoly hírnevet szerzett már veterán járművek felújításával, pedig nem is eredeti állapotúra alakítják azokat. Különösen az Egyesült Államokban virágzik a modern klasszikusok piaca, ahol már a nagy gyártók is végeznek ilyen átalakítást, illetve kisebb vállalkozások kifejezetten erre a területre szakosodtak. Ilyen az Icon is, amely előnyben részesíti az összkerékhajtású veterán járműveket. Az alábbi videóban a cégalapító Jonathan Ward az egyik kedvencét mutatja be: egy ritka 1965-ös Ford F-250 pickupot. Ez a modell azért is a favoritja, mert korábban ennek eredeti változatát használta saját járműként. A jármű pedig egyrészt azért ritka, mert a típus „legkeményebb legénye”, amelyet kifejezetten nehéz feladatokra, például építőipari alkalmazásra terveztek. Másrészt ez egy szerény mennyiségben készült, hatszemélyes duplafülkés változat.

A felújítással alaposan átalakult az eredeti pickup, bár ez elsőre nem feltűnő. Igaz, a Ford feliratokat mindenhol Icon feliratok váltották le, kívül és belül is. A karosszérián és a műszerfalon végighúzódó alumínium díszcsíkok viszont gyárilag is léteztek, bár a mostaniak igényesebbek. Vadonatújak a LED-technikájú hátsó lámpák és a Bluetooth-kapcsolatos, rejtett audiorendszer, akárcsak az 5,9 literes Cummins dízelmotor. No, és persze sok egyéb új részletet fedezhetnek még fel a típus ismerői, a bőrbevonatú kormánykeréktől az igényes bőrkárpitozásig. A videó minden percében öröm nézni ezt a pickupot, érdemes hát hosszasan gyönyörködni benne.

Figyelmedbe ajánljuk

Címkék

Hozzászólások

Szavazás