Történelem

 • Újító szellemben

  Újító szellemben

  Nemrég ismertettük a DAF Trucks alapítói, a van Doorne fivérek életét, munkásságát és a vállalat megalapításának körülményeit. Innen folytatjuk az idén 90 éves gyártó innovációkban és sikerekben gazdag történelmének bemutatását.

 • A műszaki s az üzleti zseni

  A műszaki s az üzleti zseni

  Idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját a DAF Trucks. E jeles jubileum alkalmából egy cikksorozat keretében dolgozzuk fel a márka történelmét. Először is bemutatjuk a vállalat alapítóinak, Hub van Doorne és Wim van Doorne uraknak a munkásságát.

 • Négy évtized, négy jármű

  Négy évtized, négy jármű

  Hosszú az építőipari nehéz-teherautók hagyománya a Mercedes-Benznél. Néhány típus meghatározóan járult hozzá e járműjelleg fejlődéséhez. Megnézve őket mintha időgépbe ülnénk.

 • Kézzel fogható fejlődés

  Kézzel fogható fejlődés

  Különleges és ritka élményben lehetett részünk tavaly az MAN megújult TG-családjának spanyolországi tesztvezetésén, ugyanis a TGX járművekkel összehasonlításképpen egy 1994-es F90 és egy 2001-es F2000 Evolution nyerges szerelvényt is kipróbálhattunk.

 • Fél évszázados macsó

  Fél évszázados macsó

  Reneszánszukat élik a pickupok, és nagy divat a veteránok modernizált újjáélesztése. Ez utóbbi trend már a pickupokat is elérte, erre látunk példát az alábbi videóban, egy 1965-ös Ford F-250 pickuppal.

 • Nincs feljebb

  Nincs feljebb

  Már fél éve annak, hogy utolsó útjára indult az ÉNYKK utolsó emeletes Ikarus autóbusza. A lelkes rajongók egy videóval emlékeztek meg a különleges járműről, amely minden bizonnyal már nem szállít több utast (az ÉNYKK színeiben).

 • Kovácsműhelytől nagyüzemig

  Kovácsműhelytől nagyüzemig

  Épp 125 esztendeje alapította meg Heinrich Schmitz kovácsmester Altenbergében azt a vállalkozást, amely most Európa vezető félpótkocsi-, pótkocsi- és felépítménygyártója szabályozott hőmérsékletű áruk, ömlesztett anyagok és szárazáruk fuvarozására.

 • India ízei

  India ízei

  Végy egy jól ismert, megbízható terméket, adj hozzá némi helyi fűszerkeveréket és máris kész az adott piac igényeinek megfelelő tehergépjármű. Röviden összefoglalva így született meg öt éve a BharatBenz márka.

 • Száz év sárban, hepehupán

  Száz év sárban, hepehupán

  Hosszú utat tett meg a Scania az évi kétszáz darab, egyedi igények alapján készült építőipari teherautótól a jelenkorig, amikor nagyhatalomnak számít ezen a szakterületen. Íme, a svéd márka terepes járműveinek százéves történelme dióhéjban!

 • Nem eladó!

  Nem eladó!

  Mi köze az Aeropark „új” 350-es Ikarusának a DAF-hoz? Milyen titkokat rejt a fejlesztése, értékesítése? Hogyan próbálhatod ki Te is? Ennél sokkal többre is fény derül a frissen felújított malévos busz bemutatója kapcsán!

Következő

Szavazás