Lendületes bevonulás

2017. november 17. | 08:08, Chilkó Szabolcs

Háttér: Szemerey + Plus Zrt. piacra lépése

Új szereplőként tekintélyes lendülettel lépett a logisztikai és disztribúciós szolgáltatások piacára a Szemerey + Plus Zrt. A vállalat vezetése október 5-én száz nyerges vontató és 65 félpótkocsi beszerzéséről írt alá szerződést.

Idősebb Szemerey Lóránd gyermekeivel, Szemerey Péterrel és Szemerey Eszterrel új családi vállalkozást indított útjára, több évtizedes szakmai múltjára és tapasztalataira alapozva. A Szemerey + Plus Zrt. profilja logisztikai szolgáltatás, ezen belül belföldi és nemzetközi áruszállítás, hűtött áruk disztribúciója és élelmiszerlogisztika. A cég nevében a Szemerey egyúttal a személyes garanciavállalásra is utal, a Plus pedig azt fejezi ki, hogy prémiumkategóriás szolgáltatásokat nyújtanak megbízóiknak.
Az ehhez szükséges minőségi színvonalat pedig több technológiai újdonsággal biztosítják, alkalmazva a vezető járműgyártók innovációit. Ezek között említhető, hogy a flotta járműveit tengelyterhelés-mérővel szerelik fel, így a gépkocsivezetők a műszerfalon azonnal látják, ha rakodáskor túlterhelés lépne fel. Ez különösen fontos most, hogy országszerte bevezették az útburkolatba épített tengelyterhelés-mérést, illetve objektív felelősségen alapuló bírságolást. Továbbá minden jármű rakterébe beépítenek egy kétkamerás rendszert, így igény esetén a megbízó is láthatja a rakodási, majd a szállítási folyamatot a maximális árubiztonság és a visszaélések elkerülése érdekében. A hűtési lánc biztosítását pedig úgy oldják meg, hogy a gépkocsivezetőket kiiktatják a hűtőaggregát kezeléséből, azaz csak a központi diszpécserszolgálat munkatársai állíthatják be a hőmérsékletet, ők kapcsolják be, illetve ki a hűtést, és ők ellenőrzik az egész folyamatot. Bármilyen probléma esetén a rendszer azonnal riasztást küld.
„Legalább ennyire fontos a prémiumszolgáltatásokhoz, hogy a prémiumigényeknek megfelelő műszaki tartalommal rendelkező járműveket üzemeltessünk. Ezért választottuk a Mercedes-Benz, az IVECO, a Schmitz Cargobull és a Krone márkát. A járműveket pedig kétévente tervezzük lecserélni, hogy folyamatosan lépést tarthassunk a felgyorsult műszaki fejlődéssel, és mindig a legkorszerűbb fejlesztések eredményeit adhassuk át megbízóinknak” – mondta Szemerey Lóránd.
A cég nyolcvan Mercedes-Benz Actros 1845 StreamSpace és húsz IVECO Stralis AS440S48T/P típusú nyerges vontatót, valamint a korábbi pótkocsik kiegészítéseként ötvenöt hűtős és tíz ponyvás félpótkocsit (fele-fele arányban Schmitz Cargobull és Krone) szerez be. Ezen felül tíz Mercedes-Benz Atego és Sprinter hűtős tehergépkocsi is dolgozik a flottában.

 -

A beszerzési szerződés aláírói balról jobbra: Kolnhofer Bálint, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Szemerey Péter, a Szemerey Plus Zrt. vezérigazgatója és Somlai Roland, a Krone Trailer SE Kft. értékesítési vezetője. A háttérben: Szemerey Lóránd

Figyelmedbe ajánljuk

Címkék

Hozzászólások

Szavazás