Háttér

 • Automatikus segítség

  Automatikus segítség

  Ez év áprilisától már csak olyan új kishaszonjárművek kaphatnak típusbizonyítványt, amelyek rendelkeznek beépített eCall segélyhívó rendszerrel. Az európai uniós jogszabály a 3,5 tonna össztömeg feletti haszonjárművekre egyelőre nem vonatkozik.

 • Nemzetközi arculattal

  Nemzetközi arculattal

  Tevékenységének nemzetközi kiterjesztésével párhuzamosan nevet, arculatot és logót váltott a VIA Bérautó Kft. Immár VIARENT néven nyújtja a cég az ügyfeleknek az eddig megszokott magas szintű szolgáltatásokat.

 • Elektromosan látják a jövőt

  Elektromosan látják a jövőt

  Buszmegállók az épületeken belül, éjszakai áruszállítás, kisebb dugók, jóval tisztább levegő, kisebb zajterhelés. Többek között ezeket a változásokat hozhatja az elektromos hajtású buszok és tehergépjárművek terjedése.

 • Cserefelépítmény-fellegvár

  Cserefelépítmény-fellegvár

  Tavaly lehetőségünk nyílt meglátogatni a Krone herzlakei gyárát, ahol különböző dobozos és ponyvás cserefelépítmények, dobozos félpótkocsik, fix felépítmények, valamint csomagkézbesítő kishaszonjárművekre szerelhető felépítmények készülnek.

 • Feljöttek a törökök!

  Feljöttek a törökök!

  Már régóta Törökországban készülnek a patinás nevű Kässbohrer pótkocsik, de korántsem egyszerű licencgyártásban: kutató-fejlesztő központjukat, kiváló minőséget biztosító technológiájukat bárki veheti mintának. Piaci pozíciójukról nem is beszélve…

 • Minek a keréktárcsa?

  Minek a keréktárcsa?

  Nincs szükség külön keréktárcsára a Michelin Vision tanulmánykerék használatával, hiszen ez gumiabroncs és keréktárcsa egyben. Sőt, még ennél is messze többet tud.

 • Furgonok és drónok

  Furgonok és drónok

  Érdekes megoldással kísérletezik a Mercedes-Benz, a drónrendszereket fejlesztő amerikai Matternet és a svájci online kereskedés, a siroop. Drónokkal optimalizálnák a csomagkiszállító szolgáltatást közös projektjükben!

 • Villanykerék

  Villanykerék

  Kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztett kereket a Continental, a hozzá illő fékrendszerrel együtt. Ez utóbbi hatalmas alumínium féktárcsája a jármű egész élettartamát kiszolgálja.

 • Vizsgadrukk

  Vizsgadrukk

  Nagy-Britanniában készítettek egy felmérést arról, hogy az első műszaki vizsgához érve melyik kishaszonjárművek szerepelnek a legjobban. Nézzük az eredménylistát!

 • Alternatív benzinesek

  Alternatív benzinesek

  Benzin, mint alternatív üzemanyag? Igen-igen! Ez nem holmi tudományos-fantasztikus kitaláció, hanem maga a valóság. Londonban egy közösségi autózással foglalkozó vállalkozás így hirdeti flottája legújabb darabjait.

Következő

Szavazás