Reszkessetek gonosztevők!

2017. augusztus 28. | 08:08, RTo hírszerkesztő

Bemutató: Ford F-150 Police Responder, 2018

Nemcsak az egyenruhák készülnek méret után az amerikai rendőrökre, hanem most már szolgálati járművüket is teljes egészében rájuk szabja a Ford. Az ősszel bemutatkozó Ford F-150 Police Responder az első szó szerint bűnüldözésre épített pickup.

Te kitöltötted már a kérdőívünket?
Garantált ajándék vár az első 500 kishaszonjárműves felhasználóra!

 

Iparági újdonság bemutatására készül Amerikában a Ford, ugyanis idén ősszel piacra dobja az első olyan rendőrségi pickup modelljét, amelyet kifejezetten a bűnözők üldözésére fejlesztett ki. A kék oválos gyártó ezzel kibővíti a rendfenntartó erők számára már így is legszélesebb választékot nyújtó járműkínálatát. Hogy értsük e bejelentés hírérétékét, íme egy kis háttér: a hivatkozott cikkben szereplő F-150 mindössze SSV minősítésű (Special Service Vehicle, azaz speciális szolgálati jármű), vagyis ez felszerelések szálítására, helyszínelésre használandó. Ezzel szemben az újdonság elnyerte a a rendvédelmi szervek PPV jóváhagyását. Eddig nem létezett olyan pickup, amelyet kifejezetten ilyen célra is engedélyeztek, így mostantól akár az elkövetőket kergető F-150 modelleket is láthatunk majd a nagy sebességű üldözésekről nyilvánosságra hozott helikopteres videókban.

 -

Összkerékhajtásának és terepabroncsainak köszönhetően a Ford F-150 Police Responder előtt nincs leküzdhetetlen akadály

Az F-150 Police Responder névre keresztelt járművet erős és hatékony 3,5 literes EcoBoost motor hajtja, amelynek köszönhetően közel óránkénti 180 kilométeres sebességet is elérhet. A motorhoz a Ford SelectShift tízfokozatú váltóját kapcsolták. A pickup 375 lóerejéhez 637 newtonméter forgatónyomaték társul, amely a legnagyobb a rendőrség számára ebben a kategóriában kínált járművek között. Összkerékhajtásából és terepes abroncsaiból adódóan az aszfaltozott közutakat elhagyva is megállja a helyét.
Az F-150 FX4 modellre épülő Police Responder tengelytávja 3686 milliméter, az öt személy számára tervezett SuperCrew duplafülkés karosszériája alumíniumötvözetből készült. A gyártótól származó információk szerint a jármű mind az utastér nagyságában, mind hasznos terhelhetőségben, valamint 3,18 tonnás vontatási kapacitásával is túlszárnyalja versenytársait. Terepjáró képességének köszönhetően az autópályás használat mellett ideális munkaeszköz a seriffek ellenőrzése alá tartozó vidéki területek bejárásához, a határőrség, valamint a vad- és halfelügyeleti szervek számára is.

 -

Hasznos teherbírás tekintetében megelőzi a versenytárs járműveket

A Police Responder képességeit további megoldásokkal fokozták: Ilyen például a rendőrségi kivitelű fékrendszer megerősített féknyergekkel és jobb súrlódású anyagból készült fékbetétekkel. A megerősített első keresztstabilizátor a jobb fékteljesítményt és kezelhetőséget szolgálja. A 18 colos könnyűfém keréktárcsákra minden terepre megfelelő gumiabroncsokat szereltek fel. Az első középső ülés helyére rendőrségi készülékeket tartalmazó konzol került. A strapabíró kárpitozású első és a műbőr borítású hátsó ülések, valamint a könnyen tisztítható és tartós, gumírozott padlóburkolat mind a speciális felhasználási terület igényei szerint készült.
A Ford rendőrségi járműkínálatát végignézve az amerikai bűnözök nincsenek könnyű helyzetben. 

 -

A belsőt teljes egészében a felhasználási területre szabta a Ford

Figyelmedbe ajánljuk

Címkék

Hozzászólások

Szavazás