ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Hamilton Project  Korlátolt Felelősségű Társaság

székhely: 2040 Budaörs, Budapesti út 87/A.

 

 

1. Általános rendelkezések és elérhetőségek 

 

A jelen adatkezelési tájékoztató („Tájékoztató”)  a Cg.13-09-113911 cégjegyzékszámú Hamilton Project Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (2040 Budaörs, Budapesti út 87/A. – a továbbiakban „Társaság” vagy „Hamilton  Kft.”) adatkezelési tájékoztatója, amely azon személyes adatokra vonatkozik, amelyeket Önről a Társaság gyűjt és kezel.

 

A Társaság címe: 2040 Budaörs, Budapesti út 87/a

A Társaságot nyilvántartja: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

A Társaság cégjegyzékszáma: Cg.13-09-113911 

A Társaság adószáma: 13995834-2-13

 

Amennyiben Önnek bármilyen kérdése vagy észrevétele van a jelen Tájékoztatóval kapcsolatban, mielőtt használná a http://www.rollingtons.hu weboldalt (a továbbiakban: „Weboldal”), vagy valamilyen adatot a jelen Tájékoztató szerint átadna, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a következő elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36-23-444-644

E-mail-cím: info@autoteszt.com

 

2. A Tájékoztató frissítése és elérhetősége

 

A Társaság fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan, a módosítást követő hatállyal módosítsa. Erre tekintettel ajánlott rendszeresen látogatni a Weboldalt abból a célból, hogy figyelemmel kísérhesse a változásokat. Kérésére megküldjük Önnek a mindenkor hatályos Tájékoztató egy példányát.

 

3. A Tájékoztató megismerése és elfogadása

 

Az adott személyes adat vagy információ rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti, hogy a jelen Tájékoztatónak az adat vagy információ rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadja.

 

Egyes külön szolgáltatások igénybevétele során, specifikus adatvédelmi feltételek is alkalmazandók lehetnek, amelyekről Ön az adott szolgáltatás igénybevétele előtt tájékoztatást kap.

 

4. A kezelt adatok köre és adatkezelési célok

 

Az internetes oldalunkon (http://www.rollingtons.hu) vagy bizonyos szolgáltatásokkal kapcsolatban Önnel kapcsolatos adatokat kérhetünk, valamint Ön a Társasággal való kommunikációja során is önkéntesen rendelkezésünkre bocsáthat (önéletrajz) vagy (például közösségi oldalakon) nyilvánosságra hozhat bizonyos adatokat. Az általunk gyűjtött információk egy része a 2016/679/EU számon meghozott EU Általános Adatvédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation, a továbbiakban: „GDPR”) rendelkezései, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) 3. § 2. pontja, értelmében „személyes adat”.

 

 

5. Általánosságban a kezelt adatok köre, az adatkezelési célok, jogalapok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak köre

 

Az Adatkezelő adatai: az adatok kezelője a Weboldalt üzemeltető Hamilton Project Kft. (székhely: 2040 Budaörs, Budapesti út 87/A; adószám: 13995834-2-13; telefon: +36-23-44444; e-mail: info@autoteszt.com)

 

A Társaság alapvetően az alábbi személyes adatokat kezeli:

  • - Ügyfélszolgálat üzemeltetése panaszkezelés céljából – telefonszám, és e-mailen történő kommunikáció rögzítése
  • - Weboldal használatával összefüggésben gyűjtött információk
  • - Munkaviszony létesítésével kapcsolatos adatkezelések, a pályázatok, önéletrajzok megőrzése
  • - Közösségi oldalon keresztül kezelt adatok

 

Adatfeldolgozásra jogosult személyek (szerkesztő, admin)

 

A Társaság az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzésére adatfeldolgozókat nem vesz igénybe.

 

A kezelt adatok köre, az adatkezelési célok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak köre az alábbi táblázatban kerül bemutatásra:

 

Adatkezelés célja

Fórum

Oldal

Adatfeldolgozó szervezet

Személyes adatok fajtája

Tárolás ideje

Kapcsolattartás az ügyfelekkel

 

e-mail, telefon

rollingtons.hu

HR

e-mail-cím, név

A törlés kéréséig

Ügyfelek adatainak nyilvántartása

ügyfelek

rollingtons.hu

Értékesítés

e-mail-cím, név

A törlés kéréséig

Szerződött partnerek adatainak nyilvántartása

Szerződött Partnerek

rollingtons.hu

Értékesítés

név, cím, e-mail-cím, telefonszám

A szerződés megszűnésététől számított 5 évig

Munkaerő toborzás

Az oldal látogatói

rollingtons.hu

HR

önéletrajz

A törlés kéréséig

Kapcsolattartás az ügyfelekkel

Az oldal látogatói

facebook.com

HR

Felhasználói adatok

A törlés kéréséig

 

 

6. A weboldal használatával összefüggésben gyűjtött statisztikai célú információk

  

A Weboldal használatának megkezdésével a Weboldalra látogató felhasználók (továbbiakban: „Felhasználó”) elfogadják a jelen Tájékoztatóban foglalt valamennyi feltételt, ezért kérjük, hogy a Weboldal használata előtt figyelmesen olvassa végig a jelen Adatkezelési tájékoztatót (továbbiakban: „Tájékoztató”).

 

6.1. Milyen információkat gyűjtünk a Weboldal használatával összefüggésben?

 

A Felhasználó a Weboldalon nem ad meg saját magára vonatkozó adatot, információt, így az Adatkezelő semmilyen, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatot nem gyűjt vagy kezel olyan módon, amely alapján a Felhasználó személy szerint beazonosítható lenne.

 

Az Adatkezelő a Weboldallal összefüggésben igénybe veszi a Google Analytics rendszer szolgáltatásait. A Google Analytics a Weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak mérését segíti statisztikai célú forgalomelemzéssel. A begyűjtött információk a Google által üzemeltetett külső szerverekre kerülnek továbbításra és tárolásra. A Google ezeket az információkat az Adatkezelő érdekében elsősorban arra használja, hogy nyomon kövesse a Weboldal látogatottságát és a Weboldalon végzett tevékenységekről elemzéseket készítsen. A Google ezeket az információkat jogosult harmadik személyek részére továbbítani, amennyiben ezt jogszabály kötelezővé teszi. A Google jogosult továbbá ezeket az adatokat az általa az adatok feldolgozásához igénybe vett harmadik személyek részére is továbbítani. Az adatok Google Analytics általi kezeléséről a Google Analytics tud részletes felvilágosítást adni (http://www.google.com/analytics).

A Társaság a Google Analytics által rendelkezésekre bocsátott webanalitikai adatokat megőrzi, azonban azzal nem végez azonosítást vagy más, személyes adat kezeléséhez kapcsolódó tevékenységet.

 

6.2.  Hogyan használjuk ezeket az információkat?

 

A fent említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel a Felhasználó azonosítására, és a Társaság, mint adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal.

 

Az adatkezelés célja: Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy a Társaság a Weboldalt megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a Weboldal látogatási adatainak nyomon követése (látogatási statisztikák készítése), és a Weboldal használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése. A Társaság honlapjához és az ott közölt információkhoz bármely külső látogató hozzáférhet. A honlap látogatása során a honlap tárhely szolgáltatója a szolgáltatás működésének ellenőrzése, a visszaélések megakadályozása, és az üzemszerű működés biztosítása érdekében rögzíti a látogatói adatokat. A rögzítés célja a honlap használatára vonatkozó információk gyűjtése, látogatottsági és használati statisztikák, elemzések készítése. A külső szolgáltatók a Felhasználó számítógépén, ún. sütit (cookie) helyeznek el, így lehetőségük nyílik összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal. A Felhasználó a honlapon felugró ablakban tájékoztatást kap a sütikről, ezek elfogadását böngészője megfelelő beállításával visszautasíthatja.

 

Az adatkezelés jogalapja: A GDPR alapján az önkéntes hozzájárulás, és az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 5.§-a.

 

A kezelt adatok köre: Weboldalra látogatottsági és egyéb webanalitikai adatok, többek között: dátum, időpont, a Felhasználó számítógépének IP-címe, meglátogatott oldal címe, előzőleg meglátogatott oldal címe, a Felhasználó operációs rendszerével kapcsolatos adatok

 

Az adatkezelés időtartama: A Felhasználó önkéntes hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb a honlap megtekintésétől számított 2 év időtartamig. A Felhasználó a weboldalra történő belépéssel megadott önkéntes hozzájárulását bármikor visszavonhatja a böngészője beállításának módosításával.

 

Az Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen statisztikai célú információkat arra, hogy felhasználási tendenciákat elemezzen, illetve a Weboldal funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a Weboldal teljes használatról.

 

Az Adatkezelő felhasználhatja az így nyert információkat arra, hogy a Weboldal használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) harmadik személy részére továbbítson, illetve összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon.

 

7. A Rolling Tons magazinnal kapcsolatos adatkezelések

 

A Társaság a Rolling Tons című, havonta megjelenő magazin (a továbbiakban: „Magazin”) kiadója.

 

Az adatkezelés jogalapja

A Magazin ügyfelei, hirdetői és olvasói, egyéb szolgáltatásaink igénybe vevői az adott szolgáltatásra való jelentkezés során a személyes adatok megadásával beleegyezésüket adjál adataik nyilvántartásához és kezeléséhez (tárolásához és feldolgozásához). Ennek során a Társaság minden észszerű lépést megtesz az adatok biztonságos és a jelen adatvédelmi tájékoztató tartalmával összhangban történő kezelése érdekében.

 

Az adatkezelés jogalapja ennek megfelelően az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdésének a) pontja alapján az érintett ügyfél hozzájárulása.

 

A Társaság által kezelt személyes adatok

Az ügyfél az online vagy személyes megrendelés során az alábbi adatokat adja meg:

 

A megrendelők, olvasók és hirdetőink:

  • - vezetékneve(i)
    • - keresztneve(i)
    • - az általa képviselt cégnél, intézménynél beosztása
    • - e-mail-címe
    • - telefonszáma
    • - elérhetőségi címe (irányító szám, település, utca, házszám)

·    a számlázáshoz és készpénzes fizetéshez:

  • - számlázási név (vezetéknév, keresztnév)
  • - számlázási cím
  • - adóazonosító vagy adószám
  • - e-mail-cím
  • - telefonszám

 

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés időtartama az ügyfél regisztrációjától addig tart, amíg a törlését nem kéri. Amennyiben  kéri, a Társaság 10 munkanapon belül minden adatát törli a rendszeréből.

 

Az ügyfél jogai

Az ügyfelünket megilletik a vonatkozó törvényekben meghatározott jogok, így bármikor kérelmezheti a Társasághoz címzett levélben vagy elektronikus úton, a fenti e-mail-címen az alábbiakat:

  • - tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről;
  • - személyes adatainak helyesbítését, valamint;
  • - személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését;
  • - Adatkezelő nyilatkozatát az adatkezeléssel kapcsolatos tiltakozásra.

A Társaság a kérelem benyújtásától számított 3 munkanapon belül írásban tájékoztatást ad az ügyfél Társaság által kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

Az adatok helyesbítése és törlése

Ha az Adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő adat a Társaság rendelkezésére áll, az adatot a Társaság helyesbíti.

 

Az Adatot törölni kell, ha kezelése jogellenes, az Ügyfél kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, illetve azt a bíróság vagy a hatóság elrendelte.

 

A Társaság az esetleges helyesbítésről vagy törlésről az érintettet ügyfelet értesíti. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az ügyfél jogos érdekét nem sérti.

 

Az érintett hozzájárulása

Az Ügyfél tudomással bír arról, hogy jelen beleegyezése önkéntes, megfelelő tájékoztatás birtokában adott és jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott elérhetőségeken bármikor visszavonható.

 

8. Munkaviszony létesítésével kapcsolatos adatkezelések, a pályázatok, önéletrajzok megőrzése

 

Az önéletrajzok, pályázatok esetében az adatkezelés célja az, hogy a meghirdetett munkakört betöltsék. Ennek megfelelően, ha a Társaság, mint munkáltató a jelentkezők közül kiválasztott egy személyt a meghirdetett állásra, akkor megszűnt az adatkezelés célja, és — az Infotv. 17. § (2) bekezdés d) pontja alapján — a ki nem választott jelentkezők személyes adatait törölni kell.

 

Ezzel egyidejűleg fennáll a törlési kötelezettség abban az esetben is, ha az érintett még a jelentkezés során meggondolja magát, visszavonja pályázatát.

 

A Társaság alapvetően csak az érintett kifejezett, egyértelmű és önkéntes hozzájárulása alapján őrizheti meg a pályázatokat, ha az érintett elküldi a pályázati anyagát a Társaság számára, akkor ez nem jelenti azt, hogy hozzá is járul ahhoz, hogy a pályázati anyagát a munkáltató megőrizze. Ezért a Társaság gyakorlata az, hogy a pályázó, felvételiző hozzájárulását a felvételi eljárás lezárását követően kéri a jelentkezőktől.

 

A jelentkezők információs önrendelkezési jogát az biztosítja a legmagasabb szinten, ha tájékoztatást kapnak arról is, ha a Társaság nem őt választotta az adott állásra.

 

Személyes adatnak minősül az adatból levont, az érintettre vonatkozó következtetés is. Ennek megfelelően, ha a Társaság munkatársa bármilyen feljegyzést készít a pályázóról, akkor az is a pályázó személyes adatának minősül. Egyrészt erre is kiterjed az érintettet tájékoztatáshoz való joga, vagyis, hogy megismerje, milyen következtetéseket vont le a pályázati anyagával összefüggésben a pályáztató. Másrészt törölni kell az ilyen természetű, az érintettre levont következtetéseket tartalmazó feljegyzéseket is.

 

8.1. A Társasághoz e-mailen történő jelentkezés esetén

 

Az adatkezelés célja: A Társaság által a weboldalán feltüntetett e-mail-címre a jelentkező elküldheti önéletrajzát, amely tartalmazza a személyes és az álláskereséssel kapcsolatos adatait. Az önéletrajz elküldésével a jelentkező önkéntesen hozzájárul adatainak jelen szabályzat szerinti kezeléséhez.

 

Az adatkezelés jogalapja: A GDPR alapján az önkéntes hozzájárulás, és az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 5.§-a.

 

A kezelt adatok köre: Név, lakcím, iskolai végzettség, illetve a jelentkezéskor elküldött önéletrajzban szereplő egyéb személyes adatok.

 

Az adatkezelés időtartama: A jelentkező önkéntes hozzájárulásának visszavonásáig, de maximum az önéletrajz beérkezésétől számított 2 évig. Jelentkező az önéletrajz tárolásához adott hozzájárulását bármikor, az adatkezelési tájékoztatóban és az adatvédelmi szabályzatban megadott elérhetőségeken visszavonhatja.

 

8.2. A Postai úton, e-mailen vagy személyes úton bejuttatott önéletrajzok adatainak kezelése és a munkaerő-toborzással kapcsolatos szabályok

 

Az adatkezelés célja: a Társaság lehetőséget biztosít arra, hogy az aktuális állásajánlatokról értesülő leendő munkavállaló levélpostai, vagy személyes úton is beadhassa jelentkezését a társaság HR-osztályára. Az adatkezelés célja a munkavállalói létszám optimalizálása megfelelő kompetenciákkal, szaktudással rendelkező munkavállalók foglalkoztatásával.

 

Az adatkezelés jogalapja: levélpostai úton beküldött önéletrajz esetén: a GDPR és az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 6.§.

Személyesen behozott önéletrajz esetén: a GDPR és az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 5.§.

 

A kezelt adatok köre: az érintettnek az önéletrajzában vagy az ahhoz csatolt dokumentumokban található személyes adatok.

 

Az adatkezelés időtartama: A jelentkező hozzájárulásának visszavonásáig, de maximum az önéletrajz beérkezésétől számított 2 évig. Jelentkező az önéletrajz tárolásához adott hozzájárulását bármikor, az adatbiztonsági és adatvédelmi szabályzatban megadott elérhetőségeken visszavonhatja.

 

9. Közösségi oldalon keresztül kezelt adatok

 

Az adatkezelés célja: A facebook.com oldalon a Rolling Tons tevékenységének, felépítésének, álláslehetőségek, céggel kapcsolatos újdonságok bemutatása.

 

Az adatkezelés jogalapja: Az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 5.§ alapján az érintett önkéntes hozzájárulása a facebook.com közösségi oldalon történő regisztrációval és a felhasználó aktív interakciója a Társaság valamilyen tartlmával (például lájkolás, megosztás, hozzászólás, privát üzenet az oldalnak).

 

Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés a facebook.com oldalon valósul meg. Az adatkezelés időtartamára, módjára, az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályzása vonatkozik. (http://www.facebook.com/about/privacy )

 

10. Kapcsolatok

 

A Weboldal tartalmazhat kapcsolódási lehetőséget más, általunk nem feltétlenül ellenőrzött weboldalakra, és más, általunk nem ellenőrzött weboldalak is adhatnak ilyen lehetőséget a Weboldalra. Ha Ön elhagyja a Weboldalt, nem tudunk felelősséget vállalni semmi olyan információ biztonságáért, amelyet Ön más oldalakon ad meg. Ajánlott körültekintően és a titoktartási dokumentumok áttanulmányozásával eljárni a kérdéses weboldalakon.

 

11. Adatbiztonság

 

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.

 

Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, valamint alkalmazottai ismerhetik meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

 

Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói részére előírja.

 

A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak a Weboldalon való megadása esetén – annak ellenére, hogy a Weboldal üzemeltetője az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik –, az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítéseink ellenére történő bekövetkezése esetén a Weboldal üzemeltetője nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Felhasználónál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért. Ezen felül a Felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.

 

A Társaság, mint adatkezelő semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, azaz olyan adatokat, amelyek faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

 

12. Az érintett jogai és jogorvoslati lehetőségei, weboldal látogatása, álláshirdetésre jelentkezés, és egyéb önkéntes kapcsolatfelvétel esetén

A Társaság, mint a Weboldal üzemeltetője és egyben adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy, kérjük, írjon nekünk az info@autoteszt.com e-mail-címre.

 

Általánosan az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőnél elsősorban: (a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, (b) személyes adatainak helyesbítését, valamint (c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

 

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

 

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes hozzájárulása, amelynek megadása a honlap megnyitásával, illetve egyes regisztrációhoz kötött részeibe történő belépéssel történik.

 

a.) Tájékoztatáshoz való jog

Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre részletes tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő postai címén (székhely: 2040 Budaörs, Budapesti út 87/a.), illetve az info@autoteszt.com e-mail-címen kérhető.

 

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a Felhasználó személyes adatainak helyesbítését és törlését is.

 

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes rendelkezéseket az Info törvény tartalmazza.

 

b.) Helyesbítéshez, törléshez való jog, zárolás

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti. A személyes adatot egyebekben törölni kell, ha kezelése jogellenes; az érintett a fentiekben rögzítettek szerint kéri; az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

 

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

 

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 

A honlap szolgáltatásainak nem megfelelő igénybevétele esetén, valamint a Felhasználó saját kérésére a hozzá tartozó adatokat az adatkezelő törli. A törlésre a törlési igény megérkezését követő 8 napon belül kerül sor. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

c.) Tiltakozáshoz való jog

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén; ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint törvényben meghatározott egyéb esetben.

 

A GDPR-ban és az Infotv. 21. §-ban meghatározott esetekben az érintett személy tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 25 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

 

Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, akkor az érintett a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint az Infotv. 21. §-ban meghatározott esetekben bírósághoz fordulhat. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

Továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (http://naih.hu/; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen az Infotv. 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák.

 

Valamely eljárás kezdeményezése előtt célszerű lehet az adatkezelőnek elküldeni a panaszt.

 

13. Nyilvános kommunikációs lehetőségek, egyéb kérdések

 

 A szolgáltatásaink részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat minden Felhasználónk saját felelősségére veszi igénybe. A különböző hozzászólások szerzői jogának személyhez fűződő jogai az adott Felhasználót illetik, ugyanakkor a Felhasználó semmilyen vagyoni jogot, vagy igényt adatkezelővel szemben nem érvényesíthet, továbbá a Társaság, mint adatkezelő jogosult azokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani és/vagy szükség esetén moderálni és/vagy módosítani.

 

A Felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy véleményüket, hozzászólásaikat az adatkezelőhöz eljuttassa, azonban a Társaság, mint adatkezelő nem jelentet meg olyan hozzászólást, illetve törli azt, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért, vagy nem felel meg az adatkezelő üzletpolitikájának, elveinek. A hozzászólások egyebekben harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetőek le, illetve terjeszthetők, és kizárólag az adatkezelő írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni.

 

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra, a nyilvános közlésekre érvényes különböző jogszabályok az irányadóak.

 

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek. Felhívjuk a figyelmét, hogy a weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővé válnak. Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítő technológia). Számos honlapon talál erre vonatkozó információt.

 

Fontos webcímek

 

14. Egyéb rendelkezések

Jelen Tájékoztatóra a GDPR közvetlenül és kötelezően, valamint a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

 

A Társaság, mint adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót a Felhasználó előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa. A Felhasználó a módosítást a Weboldalon – a Weboldal további használata érdekében – el kell fogadnia a Weboldal által biztosított módon. A módosítások az elfogadást követően illetve a Weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá a Felhasználóval szemben.

 

Szavazás